Belföld
(47).jpg ()

A Leier vette meg a Schlichter villát – mi lesz az épület sorsa?

24.hu
24.hu

2012. 05. 24. 13:09

A vidéki pályaudvarnál álló, több mint 100 éves jellegzetes épület, a Schlichter villa 240 millió forintért kelt el. Vajon mi a terve Leieréknek az ingatlannal?

A beruházás költségeire vonatkozó kérdés kapcsán úgy nyilatkozott: még nem kapták birtokba az épületet, így nem tudták pontosan felmérni annak állapotát, de a megvásárlásra fordított forrásokkal együtt biztosan egymilliárd forint felett lesz a végösszeg.

Az eseményen elhangzott: a társaság 240 millió forintért vásárolta meg a vasútállomás és a buszpályaudvar, valamint a Leier City Center irodakomplexum közvetlen szomszédságában álló, romos Schlichter-villát. A jövő év végére műemléki védettségének megfelelően felújítják – bank- vagy cégszékháznak alkalmassá téve – az épületet, amelyet semmiképpen nem kívánnak eladni.

Sági Géza, a korábbi tulajdonos, a városi vagyonkezelő Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója az eseményen elmondta: korábban 300 millió forintért hirdették meg a háromezer négyzetméteres telken álló, mintegy 250 négyzetméteres, a 19. század végén épült villát, amelyhez mintegy 300 négyzetméternyi melléképület is tartozik.

(44).jpg ()

Miután nem találtak vevőt a házra, több körben tárgyaltak a Leierrel, amely végül 100 millió forintot készpénzben fizet, 140 millióért pedig saját építőanyagait adja, a listaárnál harminc százalékkal olcsóbban – tette hozzá.

Tizenhét milliárd forint feletti forgalommal zárta a tavalyi évet a Leier Hungaria Kft.; ez közel egymilliárd forinttal haladja meg a tervezettet és másfél milliárd forinttal magasabb a 2010. évi adatnál. A társaság korábbi közlése szerint a 2011. évi jó teljesítményben szerepet játszott a forint gyengülése, ez azonban a mérleg másik oldalán is jelentkezik, hiszen megdrágítja a társaság euróban felvett hiteleit.

(48).jpg ()

A Leier cégcsoport – korábbi közlésük szerint – hat országban van jelen, a tavalyi árbevétele 200 millió euró volt, ebből 84 millió jutott Magyarországra, de ez utóbbi csak az itt előállított és eladott építőanyagokat jelenti. További mintegy 20 millió euró építőanyagot – betonterméket, téglát és cserepet – exportáltak a magyar cégek.

A Leier csoport eddig 230 millió eurót fektetett be Magyarországon, a legutóbbi győri fejlesztés piaca azonban nagyrészt
Pozsony környéke lesz – mondta a tulajdonos. Az alkalmazottak száma 1300 fő. A magyar gyártókapacitás kihasználása jelenleg 60 százalékos, így a csoport érdekelt a lakásépítés fellendítésében.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.