Belföld

Távozik a GYSEV vezére, Dávid Ilona

A GYSEV Zrt. szerdai közgyűlése elfogadta Dávid Ilona lemondását a vezérigazgatói posztról, egyben megbízta Kövesdi Szilárdot a vezérigazgatói teendők ellátásával; a cég általános vezérigazgató-helyettese Skála János lett.

A GYSEV vezérigazgatói posztjáról leköszönt, elnöki posztját megtartó Dávid Ilona a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójaként folytatja pályafutását. „Több éves MÁV-os és csaknem két esztendős GYSEV-es tapasztalattal elmondhatom, hogy mindkét vasúttársaság életébe beleláttam, ismerem mindkét cég felépítését, működését. A következő hónapokban az is kiderül, hogy két hazai vasút miként tud az eddiginél szorosabban együttműködni. Meglátásom szerint ez az együttműködés is segíthet a költséghatékonyság növelésében, és pozitívumokat hozhat az utazóközönségnek. Így pedig együtt mozdíthatjuk előre a közösségi közlekedés ügyét” – idézi Dávid Ilona szavait a GYSEV közleménye.

Jelzik egyben: távozik a GYSEV-től Ungvári Csaba vezérigazgató-helyettes, valamint Pál László stratégiai műszaki fejlesztési vezető. A GYSEV Zrt. Közgyűlése május 24-től vasút-üzemeltetési vezérigazgató-helyettesi megbízást adott az eddigi Pályavasúti és Gépészeti üzletág vezetőnek, Kövesdi Szilárdnak, aki a testület döntése értelmében a megbízott vezérigazgatói teendőket is ellátja.

„Megbízott vezérigazgatóként határozott célom a folytonosság: hogy az eddigi irányba haladjon a GYSEV. Úgy gondolom, ez lehet a garancia arra, hogy a cég a mostani sikereket folytathassa. Külön figyelmet szentelünk a már megkezdett és a tervezett fejlesztéseknek, projekteknek. Emellett az is fontos, hogy gyümölcsöző együttműködés alakuljon ki a két vasúttársaság, a MÁV és a GYSEV között” idézik Kövesdi Szilárdot.

A GYSEV Zrt. általános vezérigazgató-helyettesi tisztségét Skála János, az eddigi Társasági Pénzügyek, és Vállalati Stratégia vezető látja el.

„Sikeres pályázatokkal továbbra is szeretnénk kihasználni az uniós források által kínált lehetőségeket. Így megtarthatjuk azt a fejlődési pályát, amely továbbra is biztos munkahelyet nyújt a GYSEV-nél dolgozó, több mint 2000 embernek” – idézik szavait.

Kedden jelentette be a MÁV Zrt., hogy  Ungvári Csabát a MÁV-START Zrt. vezérigazgatói, Pál Lászlót a MÁV Zrt. általános vezérigazgató-helyettesi posztjára nevezték ki 2012. május 21-jétől. A tájékoztatás szerint előbbi vezető a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettesi posztjáról érkezett a MÁV személyszállítási leányvállalatához. Pál László a GYSEV-nél eddig  a vasúti projektjeinek előkészítéséért és lebonyolításáért felelős projektiroda vezetőjeként dolgozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik