Belföld

Vágó szerint Matolcsy szakadékba viszi az országot

A háztartások legatyásodtak, nem lehet már több bőrt lenyúzni az emberekről – mondta az LMP országgyűlési képviselője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Szakadékba viszi az országot Matolcsy György – így vélekedett a gazdaság állapotáról Vágó Gábor az ATV-ben csütörtök este. Az LMP képviselője szerint az újabb és újabb járulékokkal rommá adóztatják az országot, legatyásodtak a háztartások, a vállalkozók kasszái pedig kongnak az ürességtől.

A műsorban a képviselő beszélt az állami pártfinanszírozás megvonásáról is. Mint mondta, ez azért hibás elképzelés, mert az állami pártfinanszírozás éppen arról szól, hogy tisztítsuk meg a nagyvállalatok befolyásától a politikát.

„Ha Orbán Viktor valóban megvonná a pártok támogatását jövőre és 2014-ben, az 2,5-3 milliárd forintot jelentene, ami egy tizede annak a beruházásnak, amit a Közgép nyert el múlt héten” – mondta a politikus, utalva arra a 39 milliárdos megrendelésre, amit a Simicska Lajos cége kapott vasútvonal-felújításra a minap.

Itt „Közgéptársaság” van, nem köztársaság – tette hozzá.

Vágó Gábor azzal egyet ért, hogy a pártfinanszírozást rendbe kell tenni, de nem úgy, hogy ezentúl a Közgép lesz az egyetlen támogató.

Azt mondta, ha valóban megvonják a pártok támogatását, akkor abban bízik, hogy az emberek lesznek olyan tudatosak, hogy a tetteikkel beálljanak az ellenzék mögé

Ajánlott videó

Olvasói sztorik