Belföld

Sínre teszik Simicska cégét

A Közgép Zrt. újabb 39 milliárdos megrendelést kapott. Most vasútvonalat újít fel.

A Simicska Lajost tulajdonosának elismerő cég nyerte el a Gyoma-Békéscsaba vasútvonal felújításának feladatát – írja a Népszabadság. Az előzetes számítások szerint 39 milliárd forintos közbeszerzésről kormányhatározat is született, és eredményét már be is jelentették.

A társaság a konzorciumi partnereivel elnyert korábbi állami megrendelések után újabb több tízmilliárdos vasútépítésbe foghat idén. A lap úgy tudja: a Közgép a Swietelsky Vasúttechnika és a Magyar Aszfalt társaságában nyerte el az újabb közbeszerzést.

Hivatalosan még nem jelentették be, pontosan mennyiért vállalták a mintegy 30 kilométeres szakasz felújítását, de az előzetesen kalkulált mérnökár szerint ez nettó 39 milliárd forintba kerülhet.

Mint korábban a hvg.hu alapján megírtuk, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a minap vizsgálódott a Közgép Zrt.-nél. Azt nem lehet tudni, hogy az OLAF foglalt-e le iratokat. A kormányváltás óta különösen jól megy a Közgépnek. A Magyar Narancs kiszámolta, hogy a választások óta több mint 200 milliárd forintnyi megbízást nyert el a cég.

A Demokratikus Koalíció a múlt hónapban fordult az Európai Unióhoz, vizsgálatot kérve a Közgép Zrt. több százmilliárd forint értékű állami megbízásai miatt. Simicska Lajos tovább építi cégbirodalmát: egyik új vállalkozása kecsketenyésztésbe fog Veszprém megyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik