Belföld

Nem kell lovas tengerész fából

Önök szerint nem kell lovas tengerész fából. Legalábbis 23 ezer szavazó közül majd' 13 ezren nem állítottak volna szobrot Horthy Miklósnak.

Ezzel kis túlzással egyetértenek a már a Gyurcsány-pártból is kitagadott Dániel Péterrel. A NYENYI-t is meggyalázó ügyvéd ugyanis alig két nappal ünnepélyes felavatása után beváltotta fenyegetését, vörös festékkel öntötte le a Somogy megyei Kerekiben felállított Horthy-faszobrot. Aztán kattintott néhányat és az egészet kitolta a netre. Mint írta, a „Kék szalaggal a demokráciánkért civil mozgalom képviseletében felavattam a lovastengerész szobrát, azaz átadtam a milliónyi áldozat és mártír “üdvözletét”… Így már korrekt és kifejező az ábrázolás. Bár továbbra is azt vallom, hogy tömeggyilkos háborús bűnösnek nem jár szobor egy demokratikus jogállamban.”

Önök közül csaknem 10 ezren viszont nem cicóztak. Kerek perec elítélték az alábbi videón igencsak mókás helyzetbe kerülő szakállas alakot. Akit fotós kollégánk, Kummer János, tanítani való bénázással vág fejbe, akkor igencsak egyedinek és különlegesnek számító fényképezőgépével.

Persze ne feledkezzünk meg arról a több mint ezer olvasónkról, akik valamilyen rejtélyes oknál fogva szeretik az egykori kormányzón a vöröset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik