Belföld

Geréb Ágnesnek igazolnia kell a valóságot

Környezettanulmányt kért a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Geréb Ágnes kegyelmi kérvénye kapcsán, annak "körültekintő elbírálásához" - írta a Népszava pénteken.

A lapot a tárcánál úgy tájékoztatták, hogy a környezettanulmány elkészítése folyamatban van. A KIM a szülész-nőgyógyász ügyében februárban hozott, két év letöltendő fogházbüntetésről szóló jogerős ítélet leiratát is várta, ezt a napokban megkapta.

Geréb Ágnes a másodfokú végzés után – amely az elsőfokú ítélettel szemben nem öt, hanem tíz évre tiltotta el szülészi-nőgyógyászi hivatásától – Schmitt Pálhoz fordult köztársasági elnöki kegyelemért. A döntés az ügyben Áder János államfőre vár – írta a lap.

A jogszabályok szerint a környezettanulmányt “az elítélt által megjelölt tartózkodási hely szerint illetékes pártfogó felügyelői hivatal” készíti el. A dokumentumnak “igazolnia kell, hogy a kérelem indoka a valóságnak megfelel”. A Népszava szerint Geréb Ágnes egyebek mellett személyi és családi körülményekre, egészségi állapotára is hivatkozhatott a kegyelmi kérvényben, ezeket ellenőrzik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik