Belföld

Ezt kínálják a szocik Magyarországnak

Elkészült az MSZP programjának vitairata. A pártelnök szerint teljesíthető ígéreteket fogalmaztak meg, és hamarosan országjárásra indulnak a csomaggal.

Az összeállítás sorra veszi a teendőket a jogállam és demokrácia, a munkahelyteremtés és a gazdaságpolitika, az esélyegyenlőség és a nemzetközi együttműködés területén. Mesterházy Attila pártelnök szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a dokumentumban csak reális, teljesíthető ígéreteket fogalmaztak meg.

Vázlatuk olyan ajánlat, amely egy igazságosabb Magyarországhoz vezet. Célja, hogy ne csak a gazdaság állapotát, hanem az emberek helyzetét is jobbá tegyék. Hangsúlyozta: ez nem választási program, hanem a pártprogram alapja. A következő hónapokban részletesen megvitatják az emberekkel, a civil- és a szakmai szervezetekkel, az érdekképviseletekkel.

Mesterházy arról is beszélt, hogy politikájuk középpontjában már nem a kormány bírálata áll, hanem annak végiggondolása, hogy mitől lesz több munkahely, miből lesznek nyugdíjak, milyen legyen az oktatási rendszer, hogyan lehet segíteni a vállalkozásokat.

Szavai szerint Európa ma a baloldalra figyel, és azzal, hogy Francois Hollande megválasztásával Franciaországot tizenhét év után ismét baloldali elnök vezeti, új fejezet kezdődik a válságkezelésben. A döntően a hiány visszaszorítására és a megszorításokra alapozott konzervatív politikát a munkahelyteremtést és a növekedés beindítását célzó baloldali program válthatja fel.

A Fidesz szóvivője szerint az előzmények ismeretében nehezen hihető, hogy az MSZP Francois Hollande-hez hasonlóan a multinacionális vállalatok oldaláról az emberek oldalára áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik