Belföld

Schiffer: Itt az első két értelmes bizottság

schiffer_andárs (schiffer, lmp)
schiffer_andárs (schiffer, lmp)

Vizsgálóbizottságokról és az alaptörvény átírásáról szólt az LMP-s Schiffer András.

Felbátorította az LMP-t, hogy a jegybanktörvény átszabása miatt a kétharmad hozzányúl a tavaly még „ércnél maradandóbbnak” minősített alaptörvényhez. Schiffer András szerint itt az alkalom arra, hogy az Országgyűlés további három ponton korrigálja az alkotmányt.

A Lehet Más javasolja, hogy kerüljön a passzusok közé a tavaly kirostált szociális biztonsághoz való jog, tiltsák meg a visszamenőleges törvénykezést, valamint enyhüljenek a népszavazás feltételei és ehhez kapcsolódóan állítsák vissza a népi kezdeményezés lehetőségét.

Kedd délelőtti sajtótájékoztatóján Schiffer András szólt még a „Simicska Lajos és Nyerges Zsolt körüli, valamint a Fidesz-kormány mögött álló gazdasági cégbirodalom állami megrendeléseinek jogszerűségét átvilágító országgyűlési vizsgálóbizottságról”. Lapunk kérte Schiffert, nevezzen meg akár csak egyetlen olyan, a rendszerváltás óta létrehozott országgyűlési vizsgálóbizottságot, aminek szikrányi haszna/értelme volt.

Az LMP-s politikus szerint a Simicska-bizottság lesz a második „értelmes” grémium e rövid sorban. Az első pedig szerinte az LMP kezdeményezte „ a pártállam működése során keletkezett állambiztonsági akták sorsát vizsgáló parlamenti bizottság” – már ha egyáltalán lesz belőle valami.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik