Belföld

Schiffer nyilvános vitára hívja Lázárt

Az ügynökkérdésről meccselne vele. Ha a Fidesz frakcióvezetője nemet mond, azt bizonyítja, hogy fél – állítja az LMP politikusa.

Lázár Jánosnak vagy a mai napig nem sikerült elolvasnia az LMP törvényjavaslatát, vagy napok óta tudatosan próbálja hazugságokkal etetni a magyar nyilvánosságot – fogalmazott közleményében Schiffer András. Hozzáteszi: a kormánypárti politikus úgy titulálja hiteltelennek, farizeusnak és szakmaiatlannak az anyagot, hogy egyetlen érvet sem hoz fel ellene.

A frakcióvezetőnek azt az állítását is valótlannak nevezi, hogy ötpárti egyeztetést kezdeményezett az ügyben, és erre az LMP mondott nemet a javaslat tárgysorozatba vételét elutasító február 20-i szavazás után. Az ellenzéki párt ugyanis szerinte nem kapott ilyen felkérést, ezért nem is mondhatott rá nemet.

Az Országgyűlés február 20-án nem vette tárgysorozatba az LMP-nek az állambiztonsági akták nyilvánosságra hozataláról szóló javaslatát. Az ellenzéki pártok támogatták az előterjesztést, a kormánypárti képviselők többsége azonban ellenezte. A Fidesz-KDNP-frakciószövetség március 19-i ülésén vitatja meg az ügynökmúlt feltárásának kérdését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik