Belföld

Negyven új munkahely Csornán

A Hantech a közeljövőben fejezi be a másfél milliárd forintos beruházást. A mezőgazdasági gépgyártásban egyre jelentősebb szerepet játszó cég idén 25 százalékos piacbővülésre számít.

A csornai Hantech a közeljövőben fejezi be másfél milliárd forintos beruházását. A mezőgazdasági gépgyártásban egyre érdekeltebb cég idén 25 százalékos piacbővülésre számít, ennélfogva árbevétele a 2011-es 2,5 milliárd forintról idén jóval hárommilliárd fölé emelkedik. Az első negyedév adatai szerint ez időszak alatt már 1,5 milliárd forintos árbevételt értek el – számolt be a hírről a Kisalföld.

A cég korszerűsítette üzemcsarnokait, high-tech gépeket szervezett be, hogy ezáltal növelje a termelési potenciált, továbbá a tamásiban található üzem is beindul.

A cégcsoport szinte kizárólag exportra termel, így például a japán Kubotának is szállít alkatrészeket. Zelenka Pál tulajdonos-cégvezető ezzel kapcsolatban elmondta, hogy piaci helyzetük erősítése érdekében az elmúlt évben 10 százalékos bérfejlesztést hajtottak végre, és idén is beindították a saját szakmunkás képzést. A cég csornai üzemében jelenleg negyven fiatal tanulhatja ki az esztergályos, lakatos és hegesztő szakmát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik