Belföld

Nem a repülő tett kárt a metróban

Nem bizonyítható, hogy a kommandósok repülőjének szállítása miatt szakadt le a népligeti álmennyezet.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán tudatta: semmilyen vizsgálat nem igazolja, hogy a Terrorelhárítási Központnak (TEK) szállított Boeing 737-es miatt szakadt le a népligeti metróállomáson az álmennyezet. A BKK szerint hasonló tengelyterhelésű járművek rendszeresen közlekednek az érintett útvonalon, a BKV-nak pedig nincs olyan vizsgálati eredménye, mely visszaigazolná, hogy a TEK-gép a szállítás után öt nappal deformációkat okozott volna az észak-déli metró vonalán.

Előzőleg a mainap.hu írt arról, hogy nemcsak a népligeti metróállomás álmennyezete szakadt le, hanem több helyen is találtak torzulásokat, elmozdulásokat a 3-as metró azon szakaszán, amely felett a Boeing 737-est vontatták. A Boeinget péntekre virradóan azért szállították át a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a Zách utcai Terrorelhárítási Központba (TEK), hogy a kommandósok a jövőben modellezés helyett gyakorlatozni is tudjanak olyan helyzetekben (túszejtés, renitens utas megfékezése), amelyek feladataik közé tartoznak. (A szállításról készített videónk itt!)

Kedden egyébként 20 km/órára csökkentették a metrószerelvények sebességét a Népliget és a Nagyvárad tér között, ám mint kiderült: erre az egyik váltóberendezés meghibásodása miatt volt szükség. A BKK szerdai tájékoztatása szerint a hibát ideiglenesen kijavították, így az érintett szakaszon immár 40 km/órás sebességgel haladhatnak a szerelvények.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik