Belföld

Újabb Leier lépés: 2 milliárdos fejlesztés Győrben

A negatív statisztikai mutatókra ismét rácáfolt a Leier. Hiszen bár a válság az építőiparra nyomta rá leginkább bélyegét, a cégcsoport ennek ellenére folyamatosan bővít, most ismét Győrben, a házgyár helyén.

Kilencedik magyarországi üzemében indíthatja meg néhány héten belül termelését a Leier cégcsoport. A tulajdonos Michael Leier egy évvel ezelőtt vásárolta meg az egykori házgyár területén található 6500 négyzetméteres csarnokot, melyet egy 2 milliárdos fejlesztés keretében teljesen felújított. A speciális gyártósorokkal felszerelt részleget csütörtökön a média munkatársai is megtekinthették.

A sajtótájékoztatón Komlós Andor, a Leier Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a 70 új munkatárs részvételével napi szinten 2000 négyzetméteres gyártási kapacitással fognak termelni, elsősorban méretre vágott kéregfalakat és kéregfödémeket, melyek világszínvonalú technológiának számítanak. „Magyarországon még nem túl ismert ez az eljárás, pedig az építkezések időtartamát jelentősen lerövidíti, hogy előre gyártott vasbeton falakat készítünk, melyek már tartalmazzák a komplett villanyszerelési előmunkálatokat, a villanykapcsolókat, a konnektorokat és a hőszigetelést, illetve adott esetben a nyílászárókat is” – hangsúlyozta az innovatív eljárás nagyszerűségét az ügyvezető, majd hozzátette, hogy ezekkel a termékekkel nagyfokú precizitással készülhetnek el a házak, akár 5 nap leforgása alatt.

A fedett, háromhajós daruzott csarnokban főként exportra gyártanak majd, többnyire Ausztriába és Szlovákiába. A fő árucsoportok mellett egyéb, speciális betonelemeket is előállítanak az új üzemben, de itt készülnek a jövőben a szintén egyedülálló Leier-Durisol zajárnyékoló falpanelek is, melyek 17 decibel zajnyeléssel bírnak.

Michael Leier a rendezvényen a cég sikereiről beszélt, vagyis, hogy a jelenlegi adatok szerint 2000 dolgozót foglalkoztatnak, és hazánkban is egyre több munkalehetőséget biztosítanak, természetesen mindezt a fejlesztések eredményeként. „Az utóbbi 5 évben 120 millió eurót fordítottunk beruházásra, ennek több mint a fele Magyarországra került. 6 országban vagyunk jelen, a fő profilunk az építőanyag gyártás, de Magyarországon kiemelkedő még a járműértékesítés és az ingatlanpiacon is ott vagyunk” – emelte ki a hazai érdekeltségeket a tulajdonos. Michael Leier beszédét úgy zárta: „Szívesen vagyunk Magyarországon, és szívesen maradunk is Magyarországon!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik