Belföld

Énekszó és tánc köszöntse

Sör, virsli, Kádár János és Ginóék. Régi majálisok emlékeivel hangolunk a munka ünnepére.

És akkor most tessék szíves lenni megragadni a munkát! Na nem a szarvánál fogva, mert ki tudja van-e az neki, hanem csak úgy, valahol. Ha megvan, akkor tessék megmondani neki, hogy maradjon szépen nyugton, mert fel kell húznia legszebb ruháját, aztán visszük ünnepelni. Sörrel, zsíros kenyérrel, virslivel, szélforgóval, színes szalaggal, traktorral és felvonulással. Május elseje ugyanis 122 éve az ő ünnepe: a munkáé. Persze csak akkor, ha van. Ha nincs, akkor pedig mondjuk a munkátlanságé. Annak is lehet egy ünnepe, nem? E vidám keddhez pedig mi ne passzolna jobban, mint a jókedv, a gumifüst meg a demonstráció.

A munka ünnepének álcázott sör-virsli versenyhez ugyanis gigatüntetés is társul a Városligetben, a Parlamentnél pedig a Forma-1-es pilóta, Jenson Button száguldozik majd. Aki viszont nem híve a transzparenseknek és a négykerekűek sem hozzák lázba, de szívesen hűsölne egyet a Balaton partján, itt megnézheti, hogyan vonatozhat a hosszú hétvégén a MÁV légkondis szerelvényein. Mielőtt azonban még heves jegyzetelésbe kezdene a menetrendről, íme, pár kedvcsináló videó az össznépi majálisozáshoz.

Kádár János és az ’56 utáni első május elseje

Kádár János 2.0

Kádár Jánost egy kedélyes interjún kérdezi az oknyomozó riporter arról, miért is fontos minden egyes május elseje. Kádár elvtárs pedig nem rest válaszolni, ráadásul még arcjátékkal és hanghordozással is érzékelteti az elnyomó Horthy-korszak és a felszabadult nemzetközi szocializmus világa közötti hatalmas különbséget.

A szeretet ünnepe…

Ginóékat az egyik legveszélyesebb majálison sikerült elkapnia az RTL stábjának, bár az nem derült ki, hogy miért kell rettegnie a családnak, de füles vázából állítólag feltűnően sok van.

Gálvölgyi – Felvonulók kérték

A szocializmus utolsó éveit kihasználva Gálvölgyi János megfelelő háttér felvételeket készíthetett a tömegben mindig hihetetlenül népszerű Önök kérték műsor parodizálására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik