Belföld

Trabanttal Finnországba

Több mint 2000 kilométert tesz majd meg pár nap alatt egy baráti társaság nyolc Trabanttal.

Az ötlet egy külföldön élő magyar férfitől származik, aki finn barátaival együtt döntött úgy, hogy évtizedes kocsikat vásárol, és klubot alakít. A baráti társaság elsősorban a Trabantok szeretete miatt csinája – írta a szekesfehervar.hu.

Gazdag Béla és barátai fejéből pattant ki a sokak számára érdekes, ám nehéz küldetésnek tűnő ötlet. A magyar férfi négy éve Trabanttal tért vissza Finnországba dolgozni, külföldi barátainak pedig megtetszett az egykori NDK-ból származó autó, így született meg az ötlet, hogy klubot alakítanak. A baráti kör saját kontójára vásárolta az autókat, van olyan is, amelyik már muzeális értékűnek számít, több, mint negyven éves. Sokan a finnek közül még csak nem is láttak hasonló kocsit.

Az autók mellé csomagtartónyi alkatrészt is vásároltak, hiszen Finnországban a javításhoz szükséges kellékek beszerzése szinte lehetetlen lenne. A csapat úgy számolja, pár nap alatt épségben megérkeznek majd Finnországba. Bár a biztonság kedvéért a konvojt egy autómentő is kíséri majd. A kocsikat pedig megérkezésük után se fogják félre tenni a garázsba, nyáron hobbi autóként fogják használni – tudósított a szekesfehervar.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik