Belföld

Óbudán terjeszkedik a fizetős parkolás

Fizetőssé teszik a parkolást Óbuda központi részén 2013. január 1-jével, erről csütörtökön döntött a városrész képviselő-testülete.

Bús Balázs (Fidesz-KDNP) polgármester előterjesztésében a közlekedés és a parkolás jelenlegi problémáinak megoldására hivatkozott a parkolásüzemeltetési rendszer bevezetése kapcsán. Kiemelt szempontnak nevezte a helyi lakosok és a helyi vállalkozások védelmét, így nekik maximális kedvezményeket adnak. A rendszer működtetéséből származó nyereséget a közlekedéssel, parkolással összefüggő feladatokra fordítják.   

2013. január 1-jétől parkolási díjat kell majd fizetni egyebek mellett a Flórián téren; a Szépvölgyi út – Montevideó utca – Seregély köz – Seregély utca – Kecske utca – Nagyszombat utca – Végvár utca – Doberdó út – Bécsi út – Nagyszombat utca – budai alsó rakpart által határolt területen; valamint a Nagyszombat utca – Bécsi út – Vörösvári út – Hévízi út – óbudai rakpart – budai alsó rakpart által határolt területen.

A rendelet védett övezetként jelöli meg a Fő teret és annak környékét, a Római-partot és az Óbudai-szigetet.    A rendszer üzemeltetésének költségeiről, illetve a további részletekről egy későbbi, második fordulóban tárgyal majd a képviselő-testület.

A III. kerületben jelenleg nincs fizetős parkolási zóna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik