Belföld

20 millió büntetésből: szeretünk szabálytalankodni?

Győrben 2011-ben több bírságot róttak ki, mint korábban.

Tilos parkolás, kerékbilincs, büntetés – a szabálysértés folyamata, melyre tavaly 863 esetben volt példa a kisalföldi megyeszékhelyen. Ez viszont csak a kerékbilincses eljárására vonatkozik, a közterület felügyelet összességében több mint 2500 illegálisan várakozót csípett meg, 8-10 százalékkal többet, mint az ezt megelőző évben.

Nőtt ugyanakkor a helyszínen kirótt bírságok száma is, míg 2010-ben 1765, addig 2011-ben több mint 2000 ilyen esetet regisztrált a felügyelet. Nem beszélve a felszólítások ellenére sem fizető gépkocsi tulajdonosokról, és az elszállított járművekről – ez 966-os adattal zárta az évet – amelyek mind hozzájárultak ahhoz, hogy növekedjen a város, büntetésből beszedett bevétele.

Tavaly 19 millió 700 ezer forint bírságot róttunk ki, de ez nem a felügyelet bevétele, rajtunk csak keresztül fut az önkormányzatig, vagyis ez a város büdzséjéhez adódik” – mondta a Győr24-nek Truka István, a Győri Közterület Felügyelet intézményvezetője.

Eddig sem volt olcsó a büntetés, a jövőben viszont nem ajánlott játszani a tűzzel és szabálytalanul megállni vagy parkolni, hiszen 5000 forinttól, egészen 50 ezer forintig büntethető a bakizó autós.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik