Belföld

Amerikai beruházás Fehérváron

Legújabb létesítményének megnyitását jelentette be a Power and Composite Technologies (PCT) Székesfehérváron. A beruházás 4,5 millió dollárból valósul meg és első ütemben 100 fehérvári munkahelyet jelent.

Az üzem az európai, közel-keleti és orosz vevők kiszolgálására irányul és villamos energia termeléssel kapcsolatos komponenseket gyárt és terjeszt majd. A megnyitóra Fehérvárra érkezett Eleni Tsakopoulos Kounalakis asszony, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete is. KÉPGALÉRIA

„Nagy örömünkre szolgál, hogy hatékonyabban és eredményesebben tudjuk kiszolgálni európai, orosz és közel-keleti ügyfeleinket új létesítményünkkel, amely megfelel az ISO 9000 és ISO 14000 szabványoknak is.” – mondta el Robert Mylott vezérigazgató. A PCT 12 hónapon belül megkezdi európai gyártási tevékenységének második fázisát is, amivel tovább bővíti gyártási tevékenységét. A tervek szerint a PCT üzleti beruházásai 2015-re meghaladják majd a 10 millió dollárt a Sóstó Ipari Parkban és akár 200 szakképzett alkalmazottat foglalkoztatnak majd a termelésben és értékesítésben.


Égi Tamás alpolgármester szerint az üzem avatása ismét egy olyan alkalom, amikor büszkék lehetünk Fehérvár teljesítményére. „Egyelőre 100 fő alkalmazására lesz lehetőség az üzemben, de további munkaerő felvételére kerül sor a következő időszakban. Fehérvár fejlődésében az utóbbi két évtizedben komoly szerepet játszottak az amerikai gyárak és integrálódtak a város életébe is.” – mondta el Székesfehérvár alpolgármestere, aki köszönetét fejezte ki az amerikai nagykövet asszonynak, hogy megtisztelte jelenlétével a székesfehérvári eseményt.

Eleni Tsakopoulos Kounalakis asszony, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete elmondta, hogy a PCT egyike annak a kétszáz amerikai tulajdonban lévő gyárnak, amely Magyarországon működik. „Nagy öröm számunkra, hogy most Székesfehérváron bővít a cég. A Sóstó Ipari Park remek hely az ipari létesítmények számára, kiváló az infrastruktúra és a munkaerő képzettsége is.” – tette hozzá a nagykövet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik