Belföld

Jobbik: a magyar föld nem eladó

A magyar termőföld külföldi tulajdonba adása ellen demonstrált hétfőn a Jobbik a Benetton divatáruház egyik budapesti üzleténél.

A magyar föld nem eladó – mondta a tüntetésen Hegedűs Lórántné az ellenzéki párt országgyűlési képviselője. A Benetton cégnek és cégcsoportnak több mint 7 ezer hektárnyi földje van csak Somogy megyében, amelyet – a politikus szerint – teljesen illegálisan, részben zsebszerződések, részben semmis szerződések révén szereztek.

A Jobbik április közepén a Somogy megyei Görgeteg határában, az olasz Benetton család egyik tagjának tulajdonában levő, az egykori vadászkastélyt körülvevő hétezer hektáros bekerített birtok bejáratánál demonstrált. Hegedűs Lórántné tájékoztatása szerint ezen a területen génmanipulált nyárfákat ültettek, amelyek kizsigerelik a talajt.

Magyar Zoltán a párt országgyűlési képviselője elmondta, hogy azonnali kérdést intéztek a legfőbb ügyészhez a parlamentben, ahol azt kérték, hogy azonnal indítsanak eljárást ebben és más, hasonló ügyekben is.

A hétfői demonstráció résztvevői – köztük a Jobbik ifjúsági tagozatának tucatnyi tagja – bementek a belvárosi üzletbe, ahol „Benetton=földrablók” feliratú papírokat helyeztek el. Az üzlet alkalmazottai ekkor távozásra kérték fel a tiltakozókat. Rendbontás nem történt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik