Belföld

A Facebookon hacolnának Gyurcsányék az internetadó ellen

Az LMP pótköltségvetést követel, az MSZP kikelt az iskolaőrök ellen.

Magyarország az okostelefonok és az ostoba adók országa lesz, ha a kabinet tényleg bevezeti az internet- és sms-adót – véli a Demokratikus Koalíció pártigazgatója. Varju László arra biztat mindenkit, hogy sms-ben vagy a Facebookon tiltakozzon a tervezett közteher ellen.

Szerinte fel kell tenni a kérdést: vajon hány olyan család lesz, ahol a kommunikációs adó csökkenti majd a gyerekek internetfelhasználási lehetőségét vagy ahol a nagymama nem tud majd kapcsolatot tartani az unokájával az újabb teher miatt.

Az LMP szóvivője kijelentette: a kormány az úgynevezett sárgacsekk-adóval, illetve a tervezett internet- és telefonadóval próbálja betoldozni a megbukott költségvetés lyukait. Heltai László szerint ezek helyett inkább pótköltségvetésre lenne szükség.

Hozzátette: pártja hétfőn újra beterjeszti a parlament elé az adómoratóriumról szóló korábbi javaslatát, amely csak akkor engedné meg a közterhek megváltoztatását, ha a kabinet pótköltségvetésben rendelkezne erről.

Az MSZP felháborodással fogadta a testi fenyítésre is jogosult iskolai őrök kinevezésének ötletét. Bangóné Borbély Ildikó elnökségi tag elmondta: meggyőződésük, hogy az iskolákban semmilyen erőszakszervezetnek sincs helye, ezért arra kérik a kormányt, tegye világossá, nem tervezi ilyen intézmény létrehozását.

Hozzáfűzte: a kabinet „igazságtalan és szegényellenes politikája” az oktatás területén is tapasztalható, például a tankötelezettség korhatárának leszállításában vagy az államilag finanszírozott jogi képzés megszüntetésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik