Belföld

Hat önkéntes mentőcsapat kap minősítő oklevelet Győrben

Hat önkéntes megyei polgári védelmi mentőcsapat veheti át a minősítő oklevelet és a csapatzászlót pénteken Győrben - hangzott el az eseményt megelőző sajtótájékoztatón.

Hoffmann Imre tűzoltó vezérőrnagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes vezetője elmondta: Magyarországon mintegy 102 ezren dolgoznak a katasztrófa- és a polgári védelemben, de csak két százalékuk az önkéntes. A cél az, hogy e területen is nőjön az önkéntesség szerepe.

Sallai Péter tűzoltó ezredes, a Győr-Moson-Sopron megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az eseményen elmondta: a hivatalosan csütörtökön megalakult Moson mentőcsapat 80 fős létszáma “bázis, amelyhez lehet csatlakozni”.

A megye adottságainak megfelelően elsősorban az árvízzel és a folyókkal kapcsolatos védekezési munkák szerepelnek az egység legfőbb feladatai között, így búvárok, speciális és műszaki mentők is vannak az egységben, amely szükség esetén légimentő feladatokat is el tud látni.

Az ünnepély forgatókönyve szerint a Moson, a Pilis mentőcsapat, a Zala különleges mentők, a Fővárosi Különleges Rendeltetésű Mentőszervezet, valamint a Körös és a Tisza mentőszervezet képviselői vehetik át az öt évre szóló minősítő oklevelet és a csapatzászlót Hoffmann Imre főigazgató-helyettestől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik