Belföld

Fát ültetett a megyei elnök Fehérváron

A Föld Napja alkalmából gyümölcsfaültetést tartottak pénteken reggel a Palotavárosban, az István Király Általános Iskola udvarán.

Fejér Megye és Székesfehérvár Önkormányzata nevében a gyerekekkel közösen ültetett fát a helyszínen Vargha Tamás megyei elnök és dr. Cser-Palkovics András polgármester. KÉPGALÉRIA a faültetésről A környezetvédelemről nem csak beszélni kell, hanem tenni kell érte – mondta dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A fákat egy-egy osztály és a diákönkormányzat fogadta örökbe, ami megnyugtató, hiszen a gyerekek nagy gondossággal ültették el a meggy, cseresznye és almafákat.

Vasárnap, április 22-én ünneplik világszerte a Föld napját, azzal a nem titkolt céllal, hogy felhívják az emberek figyelmét a környezetvédelem fontosságára.

A mozgalmat még 1970-ben egy amerikai egyetemista, Denis Hayes indította el, aki egyébként az alternatív energiaforrások kutatója és szakértője lett. A Föld napját ünneplőkhöz azóta 125 ország csatlakozott, többek között Magyarországon is évről évre megrendezzük ezt a napot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik