Belföld

Tovább alakítgatják a MÁV-ot

A MÁV-Trakció kezébe veheti majd a vasút központi cége, a MÁV és a MÁV-Start tulajdonában lévő valamennyi személyszállító eszközt.

Folytatódik a MÁV átalakítása, a vontatási szolgáltatásokra alapított MÁV-Trakció például eszközkezelői feladatokat kap, a vontatást pedig átadja a vasúti személyszállító cégnek – írta csütörtöki számában a Népszabadság.

Rácz Imre, a MÁV-Trakció Zrt. vezérigazgatója szakszervezeti vezetőknek írt levelére hivatkozva a lap azt írta: a MÁV-Trakció kezébe veheti majd a vasút központi cége, a MÁV és a MÁV-Start tulajdonában lévő valamennyi személyszállító eszközt. A járművek döntő többségét pedig a MÁV-Startnak adja majd bérbe.

A lap szerint a MÁV-Start azzal, hogy átveszi a vontatási feladatokat, magához veszi a Trakció mintegy négyezer dolgozóját.

A Népszabadság szerint a személyszállító vonatok közlekedtetésére szakosodott cég megkapja a MÁV-Gépészet Zrt.-t is. A vasúti járművek karbantartását végző társaságot azonban nem olvasztják be, az a MÁV-Start 98 százalékos tulajdonában lévő leányvállalatként működik tovább.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik