Belföld

Hétvégére elromlik az idő

Felhős lesz az ég, de napsütés is lehet. Nappal már nem lesz hideg.

Szerdán a Dunántúlon változóan felhős-napos időre számíthatunk, a keleti területek fölött több lesz a felhő, főként a Tiszántúlon záporeső, a keleti határnál néhol egy-egy zivatar is kialakulhat, Keleten eleinte élénk lesz a szél. Hajnalban -1 és 7, kora délután 13-19 Celsius fok közötti hőmérsékletekre van kilátás – írja az Időkép.

Csütörtökön már nedvesebb levegő alakítja időjárásunkat, melegebb időre számíthatunk, de szórványosan záporok, helyenként zivatarok kialakulhatnak. Emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is valószínűek. Pénteken teljes mértékben a csütörtökihez hasonló időre van kilátás, 4-10 fokos minimumokkal és 16, 21 fok közötti legmagasabb hőmérsékletekkel.

A déli, délnyugati szél mindkét napon meg-megélénkülhet. Szombaton egy gyenge hidegfronthoz kapcsolódóan több helyen, vasárnap már kevesebb helyen valószínű záporeső, szombaton zivatarok is várhatóak. Főként vasárnap lesz több napsütés, a légmozgás olykor élénk lesz. Átlagosnak megfelelően alakulnak a hőmérsékletek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik