Belföld

Drogtermesztő telepet találtak Bajánál

Lebukott két vadkendertermesztő egy helyi vállalkozás jövedéki ellenőrzése során Baján.

Nyíkos Tamás, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője tájékoztatása szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei hétfőn bejelentés nyomán tartottak jövedéki ellenőrzést Baja külterületén, egy helyi cég telephelyén. A vizsgálat során az egyik irodában ételhordóba rejtve, valamint a telepen álló autók egyikében kábítószergyanús növényi származékokat találtak.

Mivel felvetődött annak lehetősége, hogy az ingatlanon álló zárt konténerben ugyancsak kábítószer alapanyagául szolgáló növények vannak, a NAV munkatársai értesítették a Bajai Rendőrkapitányság bűnügyi osztályát. A nyomozók azonnal a konténer tulajdonosának a lakására mentek, ahol a férfi jelenlétében házkutatást tartottak. Végül az épület álmennyezetébe rejtve 45 tő vadkenderpalántát és azok termesztéséhez szükséges eszközöket találtak.

Ezt követően a telephelyen lévő konténerben a pénzügyőrökkel együtt további 41 vadkendertőre bukkantak. A helyiséget a termesztők jól felszerelték: klíma- és elszívóberendezéssel, ventilátorokkal, hősugárzóval, párásítóval látták el, optimális feltételeket teremtve a növények fejlődéséhez.

Az akció során lefoglalt növényeket és növényi származékokat szakértő bevonásával vizsgálják.
Az eset kapcsán egy 28 éves és egy 29 éves bajai férfit gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség. Mindketten részletes, feltáró jellegű vallomást tettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik