Belföld

Kábítószer a jelzőtáblánál

Az egyik dunaújvárosi gyár biztonsági őre csütörtökön este tett bejelentést, hogy a telephelyükkel szemközti parkolóban, egy „Behajtani tilos!” jelzőtábla tövében egy férfi kis csomagot helyezett el. Mikor megnézte, látta, hogy egy kis gömböcske, melynek egyik fele rózsaszín, míg a másik fele fekete színű.

A bejelentést követően a járőrök a helyszínre értek, kiderült, hogy a kis csomagban ismeretlen eredetű zöld színű növényi származék van. A rendőrök – hogy kiderítsék a vélelmezhetően kábítószeres pakk kihez érkezhetett – a közeli fás, bokros részen elrejtőzve vártak. Mintegy másfél óra elteltével jött ki a gyárból egy fiatalember, aki egyből a táblához ment, majd annak aljából felvette a kis csomagot és zsebre tette. A rendőrök ekkor léptek elő, majd igazoltatták a férfit, és ruházatátvizsgálást követően lefoglalták tőle a pakkot, amivel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy abban 1 gramm marihuána van.

Ezt követően állították elő a járőrök a 29 éves dunaújvárosi férfit a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók kihallgatták. Mint elmondta, az egyik dunaújvárosi szórakozóhelyen hívott meg egy férfit néhány italra, aki hálából hozta neki a drogot, amit alkalomszerűen fogyasztani szokott. Kihallgatását követően a rendőrök mintavételre állították elő a kórházba, majd szabadon engedték. Egyelőre tanúként szerepel az ügyben. A szakértői vizsgálat függvénye, hogy a későbbiekben gyanúsítottként kerül-e kihallgatásra. A dunaújvárosi nyomozók a kábítószert szállító férfit még keresik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik