Belföld

Elég volt: feláll a Volánbusz vezére

Mészáros László azért távozik, mert nem ért egyet a közösségi közlekedés átalakításának koncepciójával.

Lemondását egyelőre nem fogadta el a tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. – adta hírül az Indóház internetes portál. A busztársaság alkalmazottainak szóló levelében, amely az index egyik fórumán látott napvilágot, közölte: annyira megváltozott a közösségi közlekedés átalakításának koncepciója, hogy ő annak már nem kíván a végrehajtója lenni.

A közösségi közlekedéssel kapcsolatos tervekben a legfontosabb változás az, hogy a vasúti és az autóbuszos személyszállító közszolgáltatókat magába olvasztó Nemzeti Közlekedési Holding tervét elvetették – jegyzi meg az index.

Hétfőn derült ki, hogy a változtatások miatt állt fel székéből Szarvas Ferenc, a MÁV vezetője is, és meg nem erősített hírek szerint a holding létrehozását szorgalmazta a most távozó Mészáros is.

Vasárnap életbe lépett az új vasúti és autóbusz menetrend, 410 vonat és 30 busz állt le. A hivatalos indoklás szerint a Volán-társaságok ott csökkentik járataikat, ahol jó a vonatközlekedés. Ezzel becslések szerint egymilliárd forintot pumpálnak át a Volán-társaságok kasszájából a MÁV-ba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik