Belföld

A Nagy Imre-szoborért harcol a multimilliomos

Demján Sándor azt üzente Tarlósnak, ha elmozdítják az emlékművet a Vértanúk teréről, akkor visszavonja az alkotás felállításához nyújtott adományát.

A nagyvállalkozó azt írja levelében, hogy a sajtóból értesült a szobor áthelyezésének ötletéről. Demján vélhetően a Heti Válasz című lapban megjelent Kövér-interjúra gondol, amelyben a házelnök arról beszélt, hogy a Kossuth tér és a képviselői irodaház között kaphatna helyet az emlékmű, több más kiemelkedő politikus szobrával együtt.

Demján arra kérte a főpolgármestert, hogy minden törvényes eszközt tegyen meg az elmozdítás ellen, és ha ez nem jár eredménnyel, akkor visszavonja az adományt. A Nagy Imre-szobrot 1996-ban avatták fel, a költségeket Demján Sándor és két üzlettársa, Sarlós András és Fejér Béla állta.

A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatóságán azt mondták, hogy Tarlós István hétfő délután megkapta a levelet és foglalkozik az üggyel.

Kíváncsi arra, hogyan újul meg a Kossuth tér? Kattinson! Tudjon meg többet a József Attila-szobor áthelyezésének előzményeiről, vagy a Károlyi-szobor kálváriájáról!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik