Belföld

Lámpafény buktatta le a betörőket

24.hu
24.hu

2012. 04. 13. 12:56

Iváncsán az egyik lakónak tűnt fel, hogy a szomszédjában lévő üresen álló házban ég a lámpa az éjszaka közepén. Riasztotta a polgárőrséget. Kiderült ez volt a harmadik ház, ahova az éjszaka során a trió betört.

Az Iváncsai Polgárőrség telefonjára csütörtökről péntekre virradó éjszaka érkezett egy hívás Iváncsa, Fő utca egyik lakójától. A férfi elmondta, hogy a szomszédságában lévő több, mint egy éve üresen álló házban lámpafényeket lát villogni – tudtuk meg Németh-Kész Mónika, rendőrségi szövivőtől.

A jelzésre a polgárőrök és a velük együtt szolgálatot teljesítő iváncsai KMB-s egyből a helyszínre siettek. Időben érkeztek, ugyanis az elkövetők még a házban voltak. Akkor jöttek ki az épületből, amikor észrevették az egyenruhásokat. Ekkor mindhárman szaladni kezdtek. A rendőrségi felszólítást követően egyikük megállt, azonban a másik kettő átugrott a kerítésen. Egyikük Adony, míg a másik Besnyő irányába futott el.

Mialatt a körzeti megbízott a helyszínen maradt fiatalembert elfogta és megbilincselte, a polgárőröknek az egyik közeli utcában sikerült elfogniuk egyik társát. A KMB-s kérdésére mind a ketten ugyanazt a személyt nevezték meg harmadik társukként. Iváncsai lakcímén az ő elfogására is még az éjszaka folyamán sor került.

A három iváncsai fiatal – egy 18 és két 19 éves férfi – még a helyszínen elismerte, hogy azon a házon kívül, ahol tetten érték őket, még két másik házba is betörtek, ahonnan különböző dolgokat – szerszámokat, hosszabbítót, pólót, illetve cigarettát – hoztak el, és rejtettek el egyikük lakóhelye előtt egy bokorban. Ezeket a rendőrök megtalálták és lefoglalták.

A három fiatal mindegyikét előállították a rendőrök a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként lettek kihallgatva. Ezt követően szabadon engedték őket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

This general view taken on August 15, 2018, shows abandoned vehicles on the Morandi motorway bridge after a section collapsed in the north-western Italian city of Genoa. 
At least 30 people were killed on August 14, when the giant motorway bridge collapsed in Genoa in northwestern Italy. The collapse, which saw a vast stretch of the A10 freeway tumble on to railway lines in the northern port city, was the deadliest bridge failure in Italy for years, and the country's deputy transport minister warned the death toll could climb further. / AFP PHOTO / Piero CRUCIATTI / AFP / Piero CRUCIATTI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.