Belföld

Lámpafény buktatta le a betörőket

Iváncsán az egyik lakónak tűnt fel, hogy a szomszédjában lévő üresen álló házban ég a lámpa az éjszaka közepén. Riasztotta a polgárőrséget. Kiderült ez volt a harmadik ház, ahova az éjszaka során a trió betört.

Az Iváncsai Polgárőrség telefonjára csütörtökről péntekre virradó éjszaka érkezett egy hívás Iváncsa, Fő utca egyik lakójától. A férfi elmondta, hogy a szomszédságában lévő több, mint egy éve üresen álló házban lámpafényeket lát villogni – tudtuk meg Németh-Kész Mónika, rendőrségi szövivőtől.

A jelzésre a polgárőrök és a velük együtt szolgálatot teljesítő iváncsai KMB-s egyből a helyszínre siettek. Időben érkeztek, ugyanis az elkövetők még a házban voltak. Akkor jöttek ki az épületből, amikor észrevették az egyenruhásokat. Ekkor mindhárman szaladni kezdtek. A rendőrségi felszólítást követően egyikük megállt, azonban a másik kettő átugrott a kerítésen. Egyikük Adony, míg a másik Besnyő irányába futott el.

Mialatt a körzeti megbízott a helyszínen maradt fiatalembert elfogta és megbilincselte, a polgárőröknek az egyik közeli utcában sikerült elfogniuk egyik társát. A KMB-s kérdésére mind a ketten ugyanazt a személyt nevezték meg harmadik társukként. Iváncsai lakcímén az ő elfogására is még az éjszaka folyamán sor került.

A három iváncsai fiatal – egy 18 és két 19 éves férfi – még a helyszínen elismerte, hogy azon a házon kívül, ahol tetten érték őket, még két másik házba is betörtek, ahonnan különböző dolgokat – szerszámokat, hosszabbítót, pólót, illetve cigarettát – hoztak el, és rejtettek el egyikük lakóhelye előtt egy bokorban. Ezeket a rendőrök megtalálták és lefoglalták.

A három fiatal mindegyikét előállították a rendőrök a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként lettek kihallgatva. Ezt követően szabadon engedték őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik