Belföld

Új logisztikai óriásközpont Győrben

Ezer kilométeres körben tudja terjeszteni a Rábalux Logisztikai Kft. termékeit a csütörtökön felavatott új raktárbázis. Az egymilliárdos költségek negyedét pályázati pénzből fizette a cég.

A Rábalux célja, hogy a regionális világítástechnika-logisztikai piacon; ezt a célt szolgálja a zöldmezős beruházással épült új létesítmény. A társaság 19 évvel ezelőtt hozta létre győri telephelyét, majd 2005-ben Kínába helyezte ki gyártása négyötödét. Öt éve alapították meg a Rábalux Logisztikai Kft.-t, amely öt esztendeje hozta létre logisztikai vállalkozását.

A cégcsoport a tavalyi évet négymilliárdos forgalommal zártak, amelynek fele bel-, fele külföldre irányult. Ezt seretnék fél évtized alatt 10 milliárdra emelni.

Czigler Zsolt a cég tulajdonosainak képviseletében az avató ünnepségen elmondta: a lakás-világítástechnikai eszközöket gyártó és forgalmazó családi vállalkozás eredetileg egy használaton kívüli medencében rendezte be raktárát. Azt korábban kinőtték, most pedig ezzel a 7200 négyzetméteres, 6600, az uniós szabványnak megfelelő raklap tárolására alkalmas logisztikai központtal tesznek újabb lépést céljaik megvalósítása felé.

Cséfalvay Zoltán államtitkár az eseményen arról beszélt: az országnak sok olyan kis- és középvállalkozásra van szüksége, amelyek képesek a folyamatos fejlődésére – ennek jó példája a Rábalux. Megjegyezte: Magyarországnak remek adottságai vannak ahhoz, hogy ne csupán tranzitország legyen, hanem logisztikai központtá váljon, és erre több kísérlet is van országszerte.

Ajánlott videó