Belföld

Új logisztikai óriásközpont Győrben

Németh D. László

2012. 04. 12. 15:10

Ezer kilométeres körben tudja terjeszteni a Rábalux Logisztikai Kft. termékeit a csütörtökön felavatott új raktárbázis. Az egymilliárdos költségek negyedét pályázati pénzből fizette a cég.

A Rábalux célja, hogy a regionális világítástechnika-logisztikai piacon; ezt a célt szolgálja a zöldmezős beruházással épült új létesítmény. A társaság 19 évvel ezelőtt hozta létre győri telephelyét, majd 2005-ben Kínába helyezte ki gyártása négyötödét. Öt éve alapították meg a Rábalux Logisztikai Kft.-t, amely öt esztendeje hozta létre logisztikai vállalkozását.

A cégcsoport a tavalyi évet négymilliárdos forgalommal zártak, amelynek fele bel-, fele külföldre irányult. Ezt seretnék fél évtized alatt 10 milliárdra emelni.

Czigler Zsolt a cég tulajdonosainak képviseletében az avató ünnepségen elmondta: a lakás-világítástechnikai eszközöket gyártó és forgalmazó családi vállalkozás eredetileg egy használaton kívüli medencében rendezte be raktárát. Azt korábban kinőtték, most pedig ezzel a 7200 négyzetméteres, 6600, az uniós szabványnak megfelelő raklap tárolására alkalmas logisztikai központtal tesznek újabb lépést céljaik megvalósítása felé.

Cséfalvay Zoltán államtitkár az eseményen arról beszélt: az országnak sok olyan kis- és középvállalkozásra van szüksége, amelyek képesek a folyamatos fejlődésére – ennek jó példája a Rábalux. Megjegyezte: Magyarországnak remek adottságai vannak ahhoz, hogy ne csupán tranzitország legyen, hanem logisztikai központtá váljon, és erre több kísérlet is van országszerte.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

ILLUSTRATION - A young man holds a smartphone displaying an erotic photo of a young woman in Hanover, Germany, 31 October 2013. Many headmasters from Cloppenburg have warned parents against the new trend of 'sexting', an act of sending sexually suggestive photographs between mobile phones or upload them to social networks. Photo: JULIAN STRATENSCHULTE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.