Belföld

Tombol a lottóláz Szegeden is

A szegedi lottózókban sorban álló játékosokkal lehet találkozni, hiszen az ötös és a hatos lottó főnyereménye együttesen majdnem eléri a három milliárd forintot.

A Szeged24 munkatársa általában kétféle emberrel találkozott: olyannal, aki rendszeresen játszik, de akadt számos olyan is, aki azt mondta: most “befektetésnek” szánja a szelvényvásárlást, de egyébként nem játszik, mert nem futja erre a keresetéből.

Utóbbiak jellemzően egy, legfeljebb két mező kitöltésével próbálják megütni a főnyereményt, amelyből családjuk anyagi gondjait rendeznék. A valószínűségszámítás szerint pedig az ötöslottónál az öttalálatos esélye egy a negyvennégymillióhoz.

Azaz csaknem tíz milliárd forintért kellene kitöltenünk negyvennégymillió szelvényt ahhoz, hogy biztosan megnyerjük a mostani csaknem 2, 4 milliárd forintos főnyereményt. Ez a számítás azonban senkit sem riaszt el a lottózástól. Sőt. A határmenti Szegedre a Vajdaságból és Romániából is érkeznek szép számmal játszani – mondták el az egyik lottózóban.

Az egyik játékos pedig viccesen megjegyezte: már harminc éve ugyanazokkal a számokkal minden héten befizeti a “bolondok adóját” a lottózóban, annak ellenére hogy eddig a legtöbb, amit elért, az két találat volt. A Szerencsejáték Zrt. sajtóosztályán is megerőrősítették, hogy a nagy nyeremény hatására jelentősen megnőtt a játékkedv. Elmondták, hogy míg átlagosan nagyjából három és fél millió alapjáték érkezik be hozzájuk egy héten, most ennek csaknem a duplája: mintegy hatmillió szelvény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik