Belföld

Agykutatót akarnak elnöknek

A Hír 24 olvasói Vizi E. Szilvesztert, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnökét látnák legszívesebben köztársasági elnökként.

Ki legyen az ország új államfője? – tettük föl a kérdést kedden délelőtt. A Hír 24 oldalán egy nap alatt több mint hatvanezren szavaztak.

Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnöke végzett az első helyen, holtversenyben Kövér László házelnökkel (a szavazatok 17-17 százalékával). Olvasóinkat nem befolyásolta, hogy épp tegnapi riportunkból derült ki, a neves tudósnak nem sok esélye van arra, hogy beköltözzön a Sándor-palotába.

Szoros versenyben harmadik lett Áder János európai parlamenti képviselő, néhány száz szavazattal előzte meg a nemrég alternatív köztársasági elnökké választott Dopemant. Csak utánuk jön a sorban Orbán Viktor miniszterelnök.

Sok szavazatot kollégánk, Doktor Húú is, aki az utóbbi hetekben különleges riportjaival lopta be magát olvasóink szívébe. Megelőzte Pálinkás Józsefet, a Magyar Tudományos Akadémia elnökét. Utolsó helyen végzett a voksoláson Szájer József európai parlamenti képviselő.

A következő köztársasági elnöknek a Fidesz belső köreihez kell tartoznia – ez szivárgott ki a kormánypártok hétfői frakcióülése után.

Az utca emberének véleményét Schmitt Pál lemondásáról itt nézheti meg, az utóbbi napok összefoglalóját pedig a Schmitt-dossziéban találja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik