Belföld

A tett helyszínén csípték el a tolvajt

Kábeleket, alumínium kapcsolódobozokat lopott a tolvaj a Hosszúséta téren lévő kft. épületétől, majd este visszatért a helyszínre újabb zsákmány reményében. A helyszíni szemle azonban még tartott, így a férfit elkapták.

Raktárbetörésről érkezett bejelentés hétfőn délután a Székesfehérvári Rendőrkapitányság ügyeletére a Hosszúséta térről – tudtuk meg R.Szabó Ágnes rendőrségi szóvivőtől. A késő este is még a helyszínen dolgozó bűnügyi technikusok furcsa zajra figyeltek fel. A zajt egyértelműen egy sötétben osonó alak okozta. Mint kiderült a tettes további zsákmány reményében visszatért a helyszínre.

A Hosszúséta téren lévő kft. épületétől délután jelezték a raktárbetörést. A telephelyen három épületet talált feltörve a bejelentő. Az épületekből kábelek, alumínium kapcsolódobozok tűntek el. A lopási és rongálási kár egyelőre nem ismert. Javában tartott a helyszíni szemle, amikor a technikus és a szemlebizottság vezetője zajt hallott az egyik épület mögül.

Megkerülték az épületet, ahol egy férfit találtak. Az elszámoltatás során a 36 éves hajléktalan férfinél zseblámpára, csípőfogóra, zsákra bukkantak. Nem is tagadta, hogy lopás szándékával érkezett. Előállítását követően azt is bevallotta, hogy megelőzően is ő járt a telephelyen. Gondolta, hogy van onnan még mit elvinni, ezért visszament, de nem számolt a rendőrök jelenlétével.

A betöréses lopás miatt eljárás alá vont 36 éves férfit gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették a székesfehérvári nyomozók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik