Belföld

Új magyar rétesrekord

Dagasztották, kelesztették, majd nyújtották. Kovácsné Bognár Ilona és kis csapata 100,5 méterrel megdöntötte a magyar és egyúttal a győri rétesrekordot.

A rétes, mint kedvelt nyalánkság, az 1500-as években látott napvilágot Magyarországon, 1600-tól pedig már a királyok tortájának becézték a töltött süteményt. A csemegének pedig Győrben is nagy hagyománya van.

A kisalföldi megyeszékhelyen 9 éve gyűlnek össze a rétesbajnokok, hogy néhány órás munka eredményeként, minél hosszabb rétesrekordot állítsanak fel. A Guiness-kísérletet a kezdetektől Kovácsné Bognár Ilona szervezi, aki a Győr24-nek elmondta, hogy az első évben még csak egy 16 méteresre nyújtott tésztának örülhettek, ezért a mostani rendezvény tényleg örömteli, hiszen most a 100-as csúcs elérése a cél. Idén több mint 50 fővel, mintegy 15 csapattal látott hozzá a lelkes asszony a tészta elkészítéséhez. „Csak az idei versenyt 3 hónapig terveztem, szerveztem, hogy a 100-as álomhatárt elérjük 2012-ben. Tavaly 82,5 méteresre sikeredett feldolgoznunk a tésztát, ezt szeretnék most túlszárnyalni” – mesélte lelkesen Ili néni, aki ekkor még nem is tudta, hogy bár minimálisan, de még a 100 métert is elfogják hagyni.

Bő másfél óra után ugyanis már az új rekordot ünnepelte, a főként nyugdíjasokból álló kis csapat, akikhez ezúttal krúdys diákok is csatlakoztak.

 

A versenyt felügyelő Sebestyén István, magyar rekordregisztrátor a Győr24-nek elmondta, hogy ahogy ő Ili nénit és szorgos társaságát ismeri, hamarosan az 1000 méteres tésztarekordot ünnepelhetjük!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik