Belföld

Beiratkozások Fehérváron

24.hu
24.hu

2012. 04. 02. 11:34

Ma és holnap tartják az óvodai és iskolai beiratkozásokat a városban. A részletes tudnivalók alább.

Április 2-án és 3-án, hétfőn és keddentart az óvodai és az általános iskolai beíratás Székesfehérváron – tudtuk meg az önkormányzat kommunikációs központjától kapott közleményből. Az óvodákban 8 órától 17 óráig, az általános iskolákban pedig 8-12 óra, valamint 14-18 óra között fogadják az érintetteket. A Polgármesteri Hivatal Oktatási Irodája részletes tájékoztatót tett közzé a városi intézményekről és az azokhoz tartozó utcákról.

Az óvoda három éves kortól a tankötelezettség kezdetéig fogadja a gyermekeket. Beíratható minden olyan kisgyermek, aki 2012. augusztus 31-ig betölti a harmadik életévét. Azok a gyermekek, akik 2012. augusztus 31. után töltik be 3. életévüket, jelezzék felvételi igényüket a lakóhelyük, ennek hiányában tartózkodási helyük szerinti illetékes vagy választott óvodában. A beíratáskor szükséges bemutatni a gyermek lakcímkártyáját, születési anyakönyvi kivonatát, valamint a gyermek egészségét, fejlettségét bizonyító orvosi igazolást. A felvételről első fokon az óvoda vezetője dönt, elutasítás esetén Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzője hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni. A gyermek abban az évben, amelyben betölti az ötödik életévét, az óvodai nevelési év kezdő napjától napi 4 órát köteles óvodai nevelésben részt venni. Az eddig még óvodába nem járt ötéves gyermeket a lakóhely szerinti illetékes, vagy választott óvodába kell beíratnia a szülőnek vagy a gondviselőnek.

Tanköteles, azaz 2006. május 31-ig született gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott általános iskola első évfolyamára beíratni.

Beíratáskor a gyermek lakcímkártyáját, a gyermek születési anyakönyvi kivonatát és az iskolaérettségét bizonyító óvodai szakvéleményt kell bemutatni. A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzője hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni – közölte az önkormányzat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Chris and Nancy Brown embrace while looking over the remains of their burned residence after the Camp fire tore through the region in Paradise, California on November 12, 2018. - Thousands of firefighters spent a fifth day digging battle lines to contain California's worst ever wildfire as the wind-whipped flames cleaved a merciless path through the state's northern hills, leaving death and devastation in their wake. The Camp Fire -- in the foothills of the Sierra Nevada mountains north of Sacramento -- has killed 29 people, matching the state's deadliest ever brush blaze 85 years ago. More than 200 people are still unaccounted for, according to officials. (Photo by Josh Edelson / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.