Belföld

Cozma-per: áprilisban lesz csak jogerős ítélet?

A Győr24 úgy tudja, április végén hirdet másodfokú, jogerős ítéletet a Marian Cozma megölésében való részvétellel vádoltak perében a Győri Ítélőtábla.

 

Mostanra vált hivatalossá, hogy a pénteki tárgyaláson az eddig el nem hangzott két ügyvédi perbeszédre kerül sor, majd a vádlottak nyilatkoznak az utolsó szó jogán – mondta el Ferenczy Tamás bíró, szóvivő. de nem kívánta közölni, mi okból hirdet később, várhatóan április második felében ítéletet a Nagy Zoltán vezette tanács.

Az MTI bírósági forrásból úgy tudja: korábban április 19-ét tűzte ki tartaléknapnak a bíróság, de várhatóan ennél később lesz az ítélethirdetés.

 

 

Az első fokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság tavaly júniusban hozott ítéletet. R. Sándor első- és N. Győző másodrendű vádlott életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott, legkorábban 30 év múlva szabadulhatnak, míg Sz. Iván harmadrendű vádlottnak 20 évet kell a nem jogerős ítélet szerint fegyházban töltenie.

Németh Balázs tanácsvezető bíró az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottat társtettesként, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, valamint bűnsegédként, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek.

Az első fokú ítélet szerint P. Gábor negyed- és B. Csaba ötödrendű vádlott bűnös társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében, ezért előbbinek 5 évet, míg az utóbbinak 4 évet kell börtönben töltenie. G. Péterné hatodrendű és A. László hetedrendű vádlottat kétrendbeli bűnpártolás miatt társtettesként vonta felelősségre a bíróság; az asszonyt 3 évi, a férfit 2 év 8 hónapi börtönre ítélte nem jogerősen.

Az első- és a harmadrendű vádlott felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, a másod-, a negyed- és az ötödrendű enyhítést kért, míg az ügy hatod- és hetedrendű vádlottja felmentésért folyamodott.

A vádhatósági átirat szerint az első-, a másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlott esetében a megyei bíróság “arányos, a büntetés céljának elérése érdekében feltétlenül indokolt büntetést szabott ki”, az ötöd-, a hatod- és a hetedrendű esetében viszont nem, ezért súlyosbítást kért.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik