Belföld

Az életéért küzd Kisvirág

Gyermekkora óta küzd Erika, vagy ahogy barátai hívják Kisvirág a súlyfeleslegével. Alkatába beletörődött, abba viszont nem, hogy súlyából kifolyólag most élete is veszélybe kerülhet. Az interneten a felajánlók támogatásában bízik.

173 centiméter magas és 150 kiló – ezek Kisfaludy Péterné adottságai, aki kiskora óta harcol a kilókkal. Erika már számos fogyókúrás módszert kipróbált, mindezidáig sikertelenül. A 45 éves, 4 gyermekes anyuka életében viszont nemrégiben komoly változás következett be: tavaly júliusban anginás panaszokkal rohammentő szállította kórházba, egy gyors szívkatéterezés során pedig megállapították, hogy szűkület van az ereiben, amit egy sztentel korrigáltak. Rá két hetére kiderült cukorbetegsége, és magas vérnyomása is aggasztónak bizonyult. „Napi 11-féle gyógyszert szedek. Rájöttem, ha élni akarok, akkor mindenképpen találni kell valami alternatív módot, hogy lefogyjak. Az ikerlányaim még csak 10 évesek, fel szeretném nevelni őket” – mesélte elkeseredetten helyzetét a Győr24-nek Erika.

Még több gond, még több panasz

Március elején, az egyik elme szociális intézetben nővérként dolgozó Kisvirág panaszai ismét felerősödtek, egy újabb szívkatéterezés várt rá, amely kimutatta, hogy a sztent 50 százalékkal visszaszűkült, így még több gyógyszert írtak fel a kezelőorvosok. Erika viszont reménykedik, hiszen van egy szakember, a veszprémi kórházban praktizáló Dr. Mohos Elemér, aki egy Magyarországon is úttörőnek számító gyomorbájpász műtéttel megmenthetné az anyuka életét. „Ez az utolsó szalmaszál nekem és a családomnak. De sajnos én csak egy egyszerű nővér vagyok, a férjem nyomdászként dolgozik, és egy önkormányzati lakásban élünk. Nincs kocsink, viszont van 3 tartós beteg gyermekünk és egy mozgássérült. Másfél millió forintot kifizetni képtelen lennék hisz egyik napról a másikra élünk.

Mindenki összefog

Másfél millió forint. Ennyit kellene összegyűjteni. „Életelvem az, hogy aki nem mer, az nem nyer, nekem pedig most nyernem kell. Nem zaklatni szeretném az embereket, csak egy bátor kísérletet tenni arra, hogy összefogással tudnak-e rajtam segíteni. Ezért közösségi portálokon kértem a barátaimat, ismerőseimet, hogy amennyiben tudnak, néhány forinttal segítsenek abban, hogy egészségesen tovább élhessek. Szeretnék hinni a csodában és az összefogásban.

Erika, Kisfaludy Péterné néven, az Erste bank 11600006-00000000-43858741-es számlaszámára várja a jó szándékú felajánlásokat. A segítőktől kéri, hogy a közlemény rovatba mindenki írja be, hogy „műtét”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik