Belföld

Az államtitkár bezúzta a rezidensek felmondóleveleit

Megállapodtak a bérek rendezéséről. Munkában Szócska Miklós iratmegsemmisítője.

A rezidensek által korábban letétbe helyezett dokumentumokkal az ágazatban dolgozók anyagi és munkakörülményeik javítását akarták elérni a Magyar Rezidens Szövetség kezdeményezésére.

A Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai épületében tartott eseményre – ugyanott ahol tavaly májusban a felmondólevelek letétbe helyezéséről szóló akciót is bejelentették – péntek délelőtt Szócska Miklós egészségügyi államtitkár ígéretéhez híven elhozta iratmegsemmisítőjét.

Az akció ünnepélyes zárásaként elsőként Papp Magor, a rezidensszövetség elnöke és a szövetség három tagja ledarálta felmondó nyilatkozatát. A többi, mintegy 2500 felmondó nyilatkozatot azok tulajdonosainak kell megsemmisítenie – mondta Papp Magor. A felmondásokat ugyan ma bedaráljuk, az orvosok összefogását nem” – fogalmazott a rezidensszövetség elnöke. Mint mondta: ezzel egy új fejezet veszi kezdetét az “Élhető magyar egészségügyet” mozgalom keretében.

Szócska Miklós az egészségügyi dolgozók anyagi helyzetének javításáért tett intézkedések kapcsán azt kérte: akinek éppen most ebben a körben még nem jutott, ne azt lássa, hogy neki nem jutott. Kifejtette: ne hallgassanak azokra a “fanyalgókra”, akik csak azt tudják mondani, hogy “nincs”. Ugyanis van ösztöndíjprogram, van népegészségügyi termékadó és van béremelés – emelte ki egyebek mellett az államtitkár, hangsúlyozva: “lesz továbblépés”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik