Belföld

Nem rabolták ki, sikkasztani akart a kézbesítő

Az 53 éves, Győrújfalun kézbesítőként dolgozó asszonyt állítása szerint március 21-én délben, nyugdíj kézbesítésének napján ismeretlen támadó lefújta és táskájából több mint százezer forintot vitt el.

A helyszíni szemle és a rendőrség által begyűjtött adatok az ügyben sok-sok ellentmondásra utaltak.

Többek között a helyszínelő rendőröknek feltűnt, hogy a lakásban a könnygáz hatását nem lehetett észlelni. A széles körű tanúkutatás ellenére szintén senki sem látott az asszony személyleírásának megfelelő, a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható személyt.

A nyomozók bizonyítási kísérletként könnygázsprayt fújtak a nő házába, melynek eredményeként azt tapasztalták, hogy a lakásba órákon keresztül nem lehetett bemenni.

A „vállalkozó által üzemeltetett postai szolgáltató hely kézbesítője” az elé tárt bizonyítékok hatására végül megtört. Beismerte, anyagi nehézségei sarkallták arra, hogy a pénzt elsikkassza, s ennek „fedő sztorijaként” találta ki „kirablásának” történetet.

Azt, hogy többszöri kézbesítését megszakítva, otthonában ismeretlen tettes gázsprayvel fújt az arcába, ezt követően, pedig táskájából több mint százezer forintot vitt el.

A Győri Rendőrkapitányság sikkasztás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. Hamis vád és hatóság félrevezetése miatt az asszony ellen feljelentést tett a Győri Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál.

Ajánlott videó