Belföld

Schmitt-ügy: ülősztrájk a SOTE Rektori Hivatalában

A Hallgatói Hálózat aktivistái addig maradnak, ameddig az egyetem vezetése nem tesz egyértelmű lépéseket a doktori cím visszavonása felé.

A szervezet közleménye szerint az államfő doktori értekezéséről készült jelentés körülírja ugyan a plágium tényét, ám egyértelműen nem mondja ki azt. A felelősséget az egyetemre és a bírálókra hárítják, akik nem figyelmeztették Schmittet, hogy „szokatlanul nagy arányú átvett szövegen” alapul a dolgozata. Ezért a Hallgatói Hálózat elfogadhatatlannak tartja, hogy a tények feltárása után nem egyértelmű következmény a csaláson alapuló doktori cím visszavonása.

Mintegy tucatnyian kezdtek ülősztrájkba a SOTE Rektori Hivatalában. A HaHA Facebook-oldala szerint távozásra szólították fel a résztvevőket, ám ők nem tágítanak. A magyarinfo.blog.hu azt írja, hogy a rektor holnapra összehívta a doktori tanácsot, melynek holnap délelőtti összeüléséig tíz tiltakozó a hivatalban maradhat.

A hálózat azt akarja elérni, hogy a testület mindenképp döntsön az államfő doktori címének visszavonásáról vagy meghagyásáról.

A Koreában vendégeskedő államfő délelőtt kijelentette: nem mond le. A tegnap közzétett vizsgálati eredmény megerősítette korábbi döntésében és elégtételt érez.

Olvassa el, hogyan reagáltak a hazai tudományos élet meghatározó szervezetei a Schmitt-ügy legfrissebb fejleményeire!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik