Belföld

Húsvéti ellenőrzés Győrben: nincs probléma

Nem bukkantak jelentősebb mérvű szabálysértésre a húsvétot megelőző ellenőrzés során a fogyasztóvédelmi és állategészségügyi szakemberek Győr-Moson-Sopron megyében.

Hercsel György, az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság igazgatója azt közölte: évi 3.500 ellenőrzésük e kéthétre eső vizsgálatai során a tojás, az édes- és húsipari, valamint borászati termékeket ellenőrzik kiemelten, külön figyelmet fordítanak az élőállatok közül a borjúra és a nyúlra.

Ezek előállításának, szállításának és forgalmazásának körülményeit is áttekintik, egy kockázatelemző rendszer alapján fordítanak kiemelt figyelmet a korábban problémásnak bizonyult társaságokra.

Az ellenőrzés során az elmúlt egy hétben nem kellett bírságot kiszabniuk – jegyezte meg. Szopka Zsolt, a Fogyasztóvédelmi Felügyelőség megbízott igazgatója a sajtótájékoztatón megjegyezte: a húsvét előtti ellenőrzés során százas nagyságrendben tartanak vizsgálatot, de életveszélyes termékkel nem találkoztak a megyében, olyannal viszont igen, amelyen akár három-négy árcédula is volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik