Belföld

Feljelenti az MSZP a nyomozó főügyészt

Feljelentést tett az MSZP Demokrácia Központja Keresztes Imre, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője ellen kötelességszegés és bűnpártolás gyanúja miatt, mert "élettársa révén érintett lehet egy több száz millió forintos biztosítási csalásban" - közölte a szocialisták frakcióvezető-helyettese szerdán az MTI-vel.

Harangozó Tamás parlamenti képviselő közleményében felidézte: az elmúlt hónapokban többször is felhívták Polt Péter legfőbb ügyész figyelmét arra, hogy sajtóértesülések szerint Keresztes Imre “hölgyismerőse” biztosítási ügynökként különféle szerződéses ígéretekkel nagyobb összegeket vett fel magánszemélyektől.

A hozamokat eleinte rendben megfizette, a kifizetések azonban egy idő után akadozni kezdtek, majd végképp elmaradtak – írta az ellenzéki politikus, hozzátéve, hogy egy nyilvánosságra került jegyzőkönyvi tanúvallomás szerint az említett nő tartozásai miatt a sértettek Keresztes Imrétől is többször kértek segítséget: beszéljen az asszonnyal, hogy adja vissza a pénzt.

“Egészen eddig vártuk, hogy a Legfőbb Ügyészség egy tisztességes belső vizsgálat eredményeként képes lesz meggyőzően eloszlatni a kételyeket, vagy ha a főügyész érintettségével kapcsolatos gyanú igazolódik, megindítja a szükséges eljárásokat. Mivel az ügy megnyugtató rendezése a mai napig nem történt meg”, az MSZP Demokrácia Központja feljelentést tett Keresztes Imre főügyésszel szemben – közölte Harangozó Tamás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik