Belföld

Bilincsben vitték el a Jobbik képviselőjét

Kényszerítéssel gyanúsítják Toroczkai Lászlót, mert híveivel berontott az IMF hazai központjának is helyet adó Bank Centerbe március 15-én.

Házkutatás tartott a rendőrség a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, a Jobbik Csongrád megyei önkormányzati képviselője szegedi otthonában. Toroczkait az akció után előállították, kényszerítés bűntett elkövetésével gyanúsítják.

A szentkoronaradio.com szerint éppen óvodába vitte kislányát, amikor a Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály nyolc tagja elállta az útját, hazakísérték, majd a házkutatás után bilincsben elvitték. A lap úgy tudja, hogy lefoglalták a telefonját, laptopját, és feltúrták a garázsát is.

A BRFK közleménye szerint azért számoltatják el, mert március 15-én kora este több mint száz társával bement a Budapest belvárosában található kerületi Bank Centerbe, ahol petíciót akartak átadni a Nemzetközi Valutaalap képviselőjének.

Miután a portás azt mondta, nincs bent senki, pirotechnikai fáklyákat égettek, majd távoztak az épületből. Eddig tíz embert azonosítottak a résztvevők közül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik