Belföld

“Dicsőség Litvániának! Isten éltesse Lengyelországot!”

Nemzetközi demonstrálókkal és nemzeti radikálisokkal tarkított volt az 1848-as forradalom és szabadságharc ünnepe.

Kapcsolódó cikkek

21:05  Garázdaság, rendzavarás, veszélyes eszköz, hivatalos személy elleni erőszak

Tizenhárom embert állított elő a Budapesti Rendőr-főkapitányság a fővárosi rendezvények helyszíneiről – közölte csütörtökön késő este a honlapján a rendőrség. Tíz embert állítottak elő garázdaság, egyet rendzavarás szabálysértése, egyet közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés, további egy embert pedig hivatalos személy elleni erőszak bűntettének elkövetése miatt. Egy emberrel szemben pedig gyülekezési joggal való visszaélés miatt kezdeményeznek szabálysértési eljárást.

19:36  Összefoglaló a Milla és a szélsőjobb összecsapásáról

19:32  Hat embert vittek kórházba

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek azt mondta: az állami rendezvényeket egy előre elkészített mentési terv alapján biztosították. Mint kifejtette, a fővárosban reggeltől a kora estig 45 embernek nyújtottak segítséget. Hat embert kellett kórházba szállítani, de azok egyike sem volt súlyos állapotban, könnyebb sérülések, enyhe rosszullét miatt szorultak ellátásra.

18:14  Reflexből felmásztak a volt tévészékházra

Három lobogót tűztek ki a volt tévészékházra a megmozdulás résztvevői. A nemzeti és az árpádsávos zászló mellett a Hunnia Mozgalom jelképe is helyet kapott. Úgy tűnik, ezzel a mozzanattal fejeződik be a radikálisok március 15-éje.


Fotó: Hír24

17:59  Napi vaku: szimpatikus jobbikos hölgy mosolyog a Bankcenter előtt


Fotó: Hír24

17:50  Petárdát robbantottak a Bankcenterben

A radikálisok megelőzték a rendőrséget, majd berontottak a Szabadság téri Bankcenterbe. A megdöbbent portás azt kérdezte tőlük, kit keresnek. „Valakit az IMF-től, Rosenbergéknek úgysincs ünnepnap” – jött a válasz, majd a nyomaték kedvéért felrobbantottak két petárdát. Ebben a percben érkeztek meg a rendőrök, mire az ostromlók megfutamodtak.


Képgalériáért kattintson a fotóra
Fotó: Berecz Valter

17:34  Az állat, ami egy régióról és egy sálról kapta a nevét

Aki eddig nem tudta volna, a kasmírkecske emígyen néz ki:


(Forrás: Wikipedia)

17:23  Párhuzamban az antifasiszták

A Policity tudósítója véletlenül belefutott a Magyar Antifasiszták és Ellenállók megemlékezésébe. Amott elhangzott egy Spiró vers, de az egésznek olyan after-Milla hangulata volt. A felszólalók párhuzamot vontak ’48, ’56 és a ma között, azzal a különbséggel, hogy ma a kormány csak önmagát tekinti magyarnak.

17:22  Vonulunk, vonulunk

Toroczkai kiadta a jelszót: “Irány a Szabadság tér!”. Oda van ugyanis engedélyük a szélsőjobbos tüntetőknek. Mivel maga az átvonulás azonban törvényellenes lenne – lévén arra nincs engedély – a Hatvannégy Vármegyés hungarista arra kérte a demonstrálókat, 3-5 fős csoportokban közelítsék meg a célojjektumot.

17:14  BRÉKING! Sikerrel klónoztak ritka kasmírkecskét indiai kutatók

A március 9-én született nőstény a Núri (Noori) nevet kapta, amely arabul “fényt” jelent. A Ser-i-Kasmír Egyetem állat-biotechnológiai központjában dolgozó Riaz Ahmad Sah, a projekt vezetője szerint a pozitív eredmények segíthetnek fellendíteni a régió tenyészprogramjait, és hozzájárulhatnak az értékes kasmírgyapjú tömegtermeléséhez – adja hírül az MTI.

17:05  A krakowiak

Tudták, hogy a krakowiak egy lengyel nemzeti tánc, amely Krakkó városától nyerte nevét? A dal és a tánc zenéje előbb melankolikus, majd vidám hangulatot tükröz vissza 2/4-es ütemben, a 3/4-es mazurkától ebben különbözik. Maga a tánc Cracovienne címen ismeretes a balettekben, ahol Elssler Fáni honosította meg a negyvenes években. (via Wikipedia)

16:58 Nácizás és zsidózás és kockafordulat

Fordult a kocka a Jégbüfé közelében. Most már a Milla megmozdulásáról hazafelé tartók zavarják meg a szélsőjobbosok nemrég kezdődött ünnepségét az Erzsébet híd lábánál. Minden más változatlan: „nácik haza” ezen az oldalon, „itthon vagyunk”, „ria-ria-Hungária” és zsidózás a másikon.

16:55  Számháború vol. 1

Egyes rendezvények még csak épp most kezdődnek, más programok már véget is értek, de tisztán látni, hogy százezreket mozgatott meg március 15-e. Az alábbiakban az MTI által becsült frissített számadatokat adjuk közre.

Kormányzati díszünnepség – Kossuth tér: 250 ezer fő
Milla – Szabad sajtó útja: több tízezer fő
Demokratikus Koalíció – Egyetem tér: néhány ezer fő
MSZP – Esztergom: néhány ezer fő
Jobbik – Deák tér: néhány ezer fő
LMP – Pilvax köz: mintegy nyolcvan fő


Milla-tünti (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Emellett reggel a Kossuth téri zászlófelvonáson több mint ezren, a Múzeumkertben mintegy ötezren voltak, a budai Várban a családi programokon pedig még most is több mint tízezren ünnepelnek.

16:45  Így tüntettek a Millások

16:41  Szájkarate a program

A tüntetés vége felé a Ferenciek tere környékén egyre hangosabbak lettek a szélsőjobboldali tüntetők. A rendőrök felhívták a demonstrálók figyelmét, hogy vigyázzanak a Jégbüfé környékén. A Policity tudósítója úgy értesült, az Erzsébet híd budai oldalát elállták a rendőrautók és néhány száz tüntetőt nem engedtek át.


Igazoltatják a Betyársereg tagjait (MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

16:32  Farkasszem és sál

Már több embert is kiemeltek az egyenruhások a Milla-tüntetést megzavarók tömegéből. A Jobbik ünnepi rendezvényéről is sokan érkeznek a Jégbüfé elé, így most nagyjából félezren néznek farkasszemet a rohamrendőrökkel. A radikálisok bátrak ugyan, de annyira nem, hogy ne legyen rajtuk sál.

16:28  Nemáááá

A Policity szerint a “sisakot fel!” parancsra a rendőrök a következőképp reagáltak: “Az volt, hogy nem kell sisak.”

16:25  Még nagyobb balhé van

Miközben a Milla-tüntetés közelít a végjáték felé, a marcona fiúk (= nemzeti radikálisok) egyre jobban belejönnek: most éppen „mocskos zsidóznak”, felhangzik a „Heil Hitler” rigmus is. A készenléti rendőrök a helyszínen, az osztag vezetője már kiadta a parancsot: „Sisakot fel!” Úriember biztosra nem fogad, így mindössze annyit jegyzünk meg, hamarosan előállítások lesznek a Jégbüfé közelében.

16:22 Nézze meg Orbán Viktor ünnepi beszédét!

16:16  Eke Máté lenyomta a Millát

A köztévé, mint aki jól végezte dolgát, a hivatalos megemlékezés közvetítésének befejeztével abbahagyta a március 15-ei tudósítást és elkezdte adni A Tenkes kapitánya című filmet.

Mindeközben a Szabad sajtó úton több tízezren tüntetnek a kormány ellen.

16:14  Balhé van

Bréking! Összeszólalkoztak a Millások és ellentüntetőik. Zúg a ria-ria-hungária és az “egyszerűen senkik vagytok”. Tiszta foci fíling, a rendőrség felvonult – tudósít a Policity

16:14  Klub és 12

A Klub rádiós Pikó András a Milla tüntetésén elmondta: rádiójuk ügye tegnap győzött, ebből a győzelemből pedig erőt lehet meríteni. “A köztársaság nem a Fidesztől szűnik meg, hanem általatok! A győzelemhez szembe kell nézni az elmúlt 23 év hibáival és együtt kell működni”. Szerinte ezt a feladatot először az újságíróknak kell elvégezni, mert ők játszották az egyik fontos szerepet abban, hogy elveszett a demokrácia.

Simándi Szelim politológus ismertette a Milla által néhány napja leközölt 12 pontot. Elmondta, hogy generációja példaképként tekintett Orbán Viktorra, mára viszont a példakép státuszt a miniszterelnök elvesztette. Szerinte a Fidesz semmit nem javított az ország helyzetén, „sőt, csak rontott”. Hangsúlyozta, hogy civil kontrollra lenne szükség és meg kell állapodni egy nemzeti minimumban. Végül a szervezők az új Milla-dal után megkérték a tüntetőket, hogy békésen induljanak haza. “Október 23-án találkozunk!”

16:13  „Viktor, Viktor”

Orbán Viktor és a „Viktor, Viktor” köszöntés után a Kossuth-nótával búcsúztatják az ünneplő sokadalmat. Erős a szél, nagyon lobognak a zászlók. A köztévében most készítik be a Tenkes kapitánya első részének tekercseit, már melegít Eke Máté, Buga Jakab és báró Eckbert Eberstein császári ezredes. A labanc neje, Krencsey Adrienne Marianne, egyszerűen gyönyörű.

16:11  A Jobbik is ünnepelt


Kattintson és nézegessen képeket jobbikos tüntetőkről!
(MTI Fotó: Kovács Tamás)

16:07  Dulakodás a marconákkal

Dániel Péter, az Orbán-kormányt kritizáló akcióiról ismert ügyvéd marcona és nemzeti radikálisokba botlott a Milla-tüntetésen, vesztére. Az marcona fiúkban villámgyorsan felment a pumpa. Ahogy a cowboyos filmekben lenni szokott, eltört egy sörösüveg, majd dulakodás kezdődött a Petőfi Sándor utca és a Szabad Sajtó útja sarkán. A rendőrök villámgyorsan intézkedtek, így az ütésváltásra már nem volt mód. Az erős fiúk egyébként barátságtalanok. Nem szeretik, ha fotózzák őket.

16:02  Orbán Viktor és a délibáb

Ilyen vészterhes időkben okos dolog-e a szabadságharc – teszi fel a kérdést. És meg is válaszolja: minden, amire vágyunk, csak a szabadságból nőhet ki. Minden más csak délibáb.


Bökjön a kormányfőre és nézzen sok képet az ünnepségről!

15:58   „Az egyetem a miénk!”

Barta Bea, a Hallgatói Hálózat képviselője kiemelte: nem fogják hagyni, hogy a belegyezésük és a megkérdezésük nélkül döntsenek az egyetemisták jövőjéről, és, hogy a kormány elvegye a jövőjüket, mert „az egyetem a miénk!” – hívta fel a figyelmet a Milla tüntetésén.

„Magyarország sikerének a záloga a tudás. Aki tanul, az nem potyautas. Az egyetemi polgárok nem alázatos alávalók, akiket irányítani lehet. Célunk, a magyar felsőoktatása értékeinek megőrzése és megújításának elősegítése. Az Oktatói Hálózat kész harcolni és tenni ezért! Védjük meg az egyetemeinket, védjük meg a jövőnket! – folytatta a beszédek sorát Deczki Sarolta, az Oktató Hálózat szóvivője.

Stribik Ferenc, a Hálózat a tanszabadságért vezetője szerint a jelenlegi hatalom „elnyomó iskolát akar, ahol megfélemlített és fásult tanárok fegyelmezik diák alattvalóikat”. A gimnáziumi tanár tiltakozásra szólított fel mindenkit az intézményi és szakmai autonómia felszámolása ellen. „Mutassuk meg, hogy nem szolgák, hanem autonóm emberek vagyunk” – mondta.


További képekért kattintson a fotóra
Fotó: Berecz Valter

15:55  Orbán Viktor és a gyarmatok

A Parlamentnél Orbán Viktor beszél: 1848 politikai és szellemi programja így hangzik, nem leszünk gyarmat, s a magyarok programja és kívánsága 2012-ben ugyanígy szól, hiszen ’48 politikai és szellemi örökösei vagyunk. Mindig igazunk volt: 1848-ban és 1956-ban is. Most is gyanakodva néznek ránk Európa bürokratái, de meg kell értsék: az a nemzeti bank, amelyik a magyar érdekeket képviseli.

A magyar kormányfő hozzátette: “Dicsőség Litvániának! Isten éltesse Lengyelországot!

15:53 Díjazták Lázárt, Szájert, és Szijjártót

Dopeman államfői beiktatása után a Milla kiosztotta a Rák Bende díjakat az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tartott tüntetésükön. Azokat a magyar politikusokat és közéleti szereplőket díjazták, akik „az alkotmány és a közállamiságon maradandót rontottak”. Lázár János, Balsai István, Szijjártó Péter és Szájer József is “megkapta a magáét”.

Jónás Marianna roma értelmiségi a plebejus politikáról beszélt és arról, hogy a terheket a szegényekre hárítják. A szolidaritás fontosságát emelte ki és elutasította a káoszt és bizalmatlanságot. Jónás szerint a statisztikajavító politika helyett a tankötelezettség 18 éves korra való visszaemelése a fontos, valamint a belső migráció segítése.

15:51  Utcai költészet 101


Forrás: Hír24

15:46  Boldoggá tette a lengyeleket Orbán

Már Orbán Viktor beszél. Ováció fogadja, a lengyelek is skandálják, ha lehet, még boldogabbak, mit fél órája. „Ünneplők, polgártársak, magyarok” – így kezdte a kormányfő. „A nagy március óta még soha nem voltunk ilyen közel a szabadsághoz. Még soha nem voltunk annyira erősek, mint most. Ma már elegen és elég elszántak vagyunk ahhoz, hogy kivívjuk a szabad magyar életet.” Így folytatta: „Csak az adósságból való kijutás méltányos feltételeit akarjuk. Mi akarjuk eldönteni, mi fontos és mi nem az országnak, a nemzetnek. Nem kérünk idegen sorvezetőből. Azt akarjuk, hogy Magyarország a saját tengelye körül forogjon, ezért alaptörvényünket meg fogjuk védeni.”


Fotó: Hír24 (Kummer János)

15:41  „Odalenn” is ünnepelnek

Felavatták a Délvidék első egész alakos Petőfi-szobrát, Szarapka Tibor szabadkai szobrászművész alkotását Óbecsén.


Fotó: MTI

15:39  „A parlament a falra ment”

„Nemcsak a sajtó szabadságát, hanem a magyar szabadságát is követeljük ma. A mostani rendszer lenéz, elnyom, diktál, ahelyett, hogy együttműködne” – mondta Csákányi Eszter a Milla tüntetésén. Kulka szerint – folytatva az előző gondolatmenetet – a nemzeti pöffeszkedés rendszerében a parlament diktál, ahelyett, hogy kérdeznének inkább. „Nem tetszik a cinizmus, arrogancia, az oktatási rendszer átszabása. Milyen demokrácia ez?” – kérdezte a színész.

Majtényi László, az Eötvös Károly intézet elnöke szerint kizökkent az idő és a helyreállítást a Millának kell megtennie. Beszélt arról is, hogy a mai tüntetést is a legaljasabb módon próbálták megakadályozni. Szóba került az alkotmány is, ami úgy véli, intézményesíti a zsarnokságot. Kosztolányitól is idézett. „Csak annyi jogunk van, amennyit magunknak kiharcolunk. A zsarnokság már az alkotmányt is elérte. A lex dohánytröszt, a lex DK, a lex CBA, nem jogszabályok, csupán intézményesítik a zsarnokságot. Kosztolányival szólva: a parlament a falra ment” – mondta Majtényi.

15:34  Dopeman szerint 100 ezren vannak

Ezt írja a Facebookon a Milla alternatív köztársasági elnöke. Meg képet is posztol, melyen testvérével pózol.

15:32  Gyurcsány blokádot emleget

A volt kormányfő a Demokratikus Koalíció (DK) március 15-ei ünnepségén kilátásba helyezte, hogy “alkotmányos blokád” alá vonják az Alkotmánybíróság épületét, ha a testület nem veszi napirendre és nem vizsgálja meg érdemben a Szabadság és Reform Intézet egyik beadványát – tudósít az MTI. Gyurcsány Ferenc a DK elnöke a budapesti Egyetem téren azt mondta: a DK “barátai, politikus szövetségesei”, a Szabadság és Reform Intézet korábban beadványt nyújtott be az Alkotmánybírósághoz , s ebben azt kérte, a testület mondja ki, hogy Orbán Viktor kormánya illegitim, illegális, alkotmányellenes és törvénytelen. Az Ab a beadványt érdemi vizsgálat nélkül elutasította, ám ez ellen az intézet alkotmányos panasszal élt – tette hozzá.


Ha szeretné még sokszor látni Gyurcsány Ferencet, ide bökjön!

15:30  Megtelt a Kossuth tér, ez tuti

Elsőként Szájer József lép a mikrofonhoz. Kettős mércéről beszél, illetve arról, hogy azok beszélnek a sajtószabadság felszámolásáról, aki szabadon írhatnak, beszélhetnek, tüntethetnek. Szinte kiabálva mindenkinek megköszöni, aki kiállt a magyar érdekekért Európában. Éljenek a lengyelek, csehek, litvánok, románok, osztrákok.

15:22  Dopeman szebb világról álmodik

„Akasszunk elnököt, és avassunk újat” – kezdte beszédét Dopeman államfői beiktatásán az Erzsébet híd pesti hídfőjénél csütörtök délután, majd elszavalta külön, erre az alkalomra írt költeményét, amivel szintén az összefogást támogatta: „El van butulva az átkozott népem. Mi mindig valami ellen vagyunk, pedig legnagyobb ellenségünk saját magunk. Úgy lehetünk jobbak, ha megszeretjük magunkat. Álmodok egy szebb világról, ahol a törvény helyett a szív a kontroll, és a szegényeknek is jut szponzor. Hajrá Magyarország!” – üzente az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport alternatív államfője, akit Csákányi Eszter és Kulka János követett a színpadon.

15:20  Készülődnek a radikálisok, cukiságfaktor: 0 pont

Egy bejelentett, Milla-ellenes tüntetés készülődik a Petőfi Sándor utcában. Toroczkai László fog beszélni és az a hír terjed, hogy Budaházy is felszólal. Egyre több a rendőr a környéken, a színpad már épül, a rendezvény – ahogy a Policity tudósítója megtudta – elviekben ötig fog tartani.

15:20  Nemzeti színű kutya Esztergomban, cukiságfaktor: 10 pont


További esztergomi képekért ide lehet kattintani (
MTI Fotó: Soós Lajos)

15:15  Zagyva halkan ad interjút

A Szabad sajtó út egyik szegletében gyülekeznek a kemény fiúk (=nemzeti radikálisok). Tőlük kőhajításra, 20-30 méterre a rendőrök. Béke van és nyugalom. Zagyva György Gyula, a Jobbik honatyája ippeg interjút ad. Ezúttal halkan beszél, nem halljuk, mit mond.

15:02  Nemzeti radikálisok=nem cukik

Vegyülnek a szélsőségesek. A nemzeti radikálisok jelképeit hordozók két-három fős magot alkotva furakodnak a Milla táborába az Erzsébet híd pesti hídfője közelében. Egyiküknél sincs vattacukor.

14:58  Durván nemzetközi itt minden

Dél-Afrikából is érkeztek a Békemenetre – tudósít a Policity. A kanadai lengyelek mellett sokan jöttek a Felvidékről is, és a tömegben egy dél-afrikai zászlót is látni lehetett. A vonulók a Gábor Áron rézágyúja kezdetű dalt, és a Székely Himnuszt énekelve érkeztek a Kossuth térre.


Forrás: Policity

14:52  Gyuláék jól elvannak

A Parlament előtti tribün közelében áll Gyula és felesége Esztergomból. „Sokan vagyunk, itt az igazi Szolidaritás is, nem ez a fura magyar formáció. Esztergomból el kellett jönnünk, hiszen elfoglalták a szocik (az MSZP ott tartja március 15-i rendezvényét – a szerk.), így mégis csak jó arcú emberek között vagyunk, akikkel együtt érzünk!”

14:46  Takarogggyozás az Andrássyn

A budapesti Andrássy útra beépített alvó ügynökünk szerint a belvárosban demonstrálók közül többen is kiáltoznak. Valakik eltakarodását követelik, meg Trianon vesztét. Dudáik is vannak – tisztára olyan, mintha Szilveszter lenne.

14:44  Lengyelek=cukik

Vidámak, pirospozsgásak a lengyel vendégek – adja hírül tudósítónk, aki a Vártól a Kossuth térig együtt sétált velük. Kedvenc transzparensén az „Isten, áldd meg Magyarországot és Lengyelországot, védd meg Európát a balliberális pestistől és erkölcsi fertőtől!” – felirat feszült. A Clark Ádám téren ötszáz forintért mérik a perecet, ugyanennyiért a Kossuth téren már húsos szendvics is kapható.

14:35  Mesterházy kiskirályozik Esztergomban

Az ország minden pontjából érkezetek szimpatizánsok Esztergomba az MSZP tüntetésére. „A szervezők 3000 főre saccolják a tömeget és már 2500 Népszava elfogyott” – tudósít a Policity. A szocialista pártelnök, Mesterházy Attila beszédében azt mondta, hogy az árulja el a hazáját, aki tudatosan cselekszik másképpen, mint amit az emberek érdeke megkíván. „Még a hálószobánkba is befurakodnak, megmondják, kit hogyan szeressünk. Ma Magyarországon egy kisgyermek sorsa születése pillanatában eldől: a gazdagoknak bármi adott, a középosztálynak annyi, amennyit az állam megenged neki, a szegényeknek pedig behozhatatlan a hátrányuk”. Hozzátette: „Minél tovább maradhatnak tovább helyükön a fideszes kiskirályok, annál nagyobb lesz a kár, ezért itt az ideje a rendrakásnak, itt Esztergomban és az egész országban. Vissza kell állítani a köztársaságot, talpra magyar! – 2012 a megújulás éve lesz” – zárta beszédét a pártelnök.

14:23  “Az EU egy trágya”

Békésen gyülekeznek a Békemenet résztvevői.

14:10  Az MSZP is köszönti a lengyeleket

Az MSZP ifjúsági tagozata közleményben köszöntötte a nemzeti ünnepre érkező lengyel vendégeket, ugyanakkor megjegyezte: “Olyan ügyhöz adjátok az arcotokat, amihez – ha tudnátok, mi is valójában – biztosan nem tennétek. Orbán Viktor szellemisége épp ellentétes azzal a szellemiséggel, amely népeinket évszázadok óta összeköti.”

“Ti sem örülnétek, ha egy olyan országba kellene hazatérnetek, ahol az elmúlt két évben elvették a nyugdíjatokat, ahol pártfüggővé tették a médiát, a bíróságokat és a közigazgatást, ahol a kevésbé tehetősek számára gyakorlatilag elérhetetlenné tették a felsőoktatást. Ahol lebontották a több mint húsz esztendő munkájával felépített demokráciát” – fogalmazott az MSZP ifjúsági tagozata Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom közleménye.

13.54  Vivat Viktor!

Lengyen zászlóerdő a Múzeumkertben. Éljen március 15-e, és a lengyel-magyar barátság.

9:58  Lediktátorozták a mohácsi polgármestert

Rendzavarás történt a mohácsi március 15-ei ünnepségen. Az ünnepi műsort követően Szekó József polgármester kívánta elmondani ünnepi beszédét. Amikor Szekó József a mikrofonhoz lépett és beszélni kezdett, a több mint száz fős tömegből valaki kiabálni kezdett: “diktátor, diktátor”. A polgármester felkérte a rendezőket távolítsák el a rendzavarót.

9:25  Lengyelekkel ünnepeltünk a Nemzeti Múzeumnál

A lengyelek érkezésén és a gyerekbarát kormányrendezvényen túl fotósaink azt is megmutatják, hogyan igyekeznek a saját képükre formálni március 15-ét a pártok és a civilek.


Ha ide bök, képeket lát a zászlófelvonásról!

09:12  Befutott a varsói gyors

Megérkezett a lengyel vendégtüntetőket szállító vonat a Nyugatiba. Zászló, busz és transzparens rengeteg a fogadta lengyel barátainkat a viszontlátás napján.

Kattintson a lengyelekért!

07:42  Térképpel is segítünk

Ha szeretné tudni, hol találkozhat külföldi és magyar tüntetőkkel, ide pillantson!


2012. március 15. – a Nagy Számháború nagyobb térképen való megjelenítése

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik