Belföld

7 fok felett: le a télit, fel a nyárit

Itt a jó idő, elbúcsúztak a mínuszok, ideje az autókat is új köntösbe öltöztetni. A nyári abroncsokkal sokat spórolhatunk!

Március végén, április elején óriási a tumultus az autóműhelyekben. Ebben az időszakban ugyanis téli gumicsere gyanánt, a szervizekben egymásnak adják a kilincset a sofőrök. Bár nem kötelező, azért nem árt, ha a hidegebb időkre kifejlesztett ráfokat a garázsba tesszük, és inkább a kevésbé bordázott kerekekkel indulunk útnak. „A téli gumik a melegebb hónapokban is alkalmazhatók, hiszen puhább, lágyabb a szerkezetük, jóval nagyobb a szilikon tartalmuk, sőt, esős időben még biztonságosabbak is, mint nyári társaik. De sajnos gyorsabban is kopnak, és mivel jóval drágábbak ezek a szettek, ezért ajánlatos csak télen használni őket, hogy szezonban ne kelljen újat beszerezni helyettük” – mondta Fenesi József, autószerelő.

A szakember hozzátette, ha már gumicserére indulunk a szervizbe, akkor kérjük meg a szerelőt, hogy alaposan vizsgálja meg a felfüggesztést, a futóművet és a fékeket, egy gyors kontroll ugyanis életeket menthet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik