Belföld

Rakonczay kikötött: megkerült az elveszett hajós

Kikötött Antigua szigetén Rakonczay Gábor, aki kenuval szelte át az Atlanti-óceánt!

Az örömhírről felesége, Rakonczay Viktória számolt be Bochkoréknak a Bumerángban.
Rakonczay Gábor december 20-án kezdte meg az útját, amelynek az volt a célja, hogy elsőként szelje át az Atlanti-óceánt egy speciális kenuval, amelyet Fa Nándor tervezett és épített.

A tervek alapján április 10-én kelett volna megérkeznie, ám a kenus felesége április elejére várta a célbaérkezést. Legutóbbi hír velük kapcsolatban az volt, hogy mivel több hétig nem tudja fedzi költségeit Viktória Antigua-n, ezért vélhetően nem utazik el a kitűzött időpont előtt a karibi térségbe.

Gábor február elején kétszer is felborult, víz jutott a kabinba, emiatt meghibásodott az elektronikus rendszer, és Rakonczayt innentől kezdve nem lehetett elérni a műholdas telefonon. Viktória egy ideig abban bízott, hogy egy hajó észreveszi a férjét, de hiába eredt a nyomába Szeremley Huba borász, nem sikerült megtalálni a kenust.

Az expedíció honlapján a kenus felesége igyekezett információkat adni folyamatosan Gábor feltételezett helyzetéről, és bár ő is valószínűsítette, hogy jobban halad a tervezettnél, ekkora tempóval ő sem számolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik