Belföld

Schmittné megszólalt férje plágiumügyében

Meglepte a köztársasági elnök nejét, hogy férje kisdoktori-botrányáról kérdeztük.

Schmittné Makray Katalint arról kérdeztük, szerinte előállhat-e olyan helyzet, hogy férje, a köztársasági elnök lemondjon.

Jelenleg egyetemi bizottság vizsgálja Schmitt Pál plágiumügyét. Eredményt szerdán hirdetnek.

A köztársasági elnök felesége egy muszlim jótékonysági eseményre érkezett a pesti Marriot hotelbe. A tradícionális női ruhaköltemények árveréssel összekötött seregszemléjének apropója a Pető Intézet pénzügyi támogatása volt. A Nemzetközi Pető Alapítvány fenntartásában működő intézetben mozgássérült gyerekek nevelését végzik és oktatják. Az eseményt a Budapesti Muzulmán Hölgyek Csoportja szervezte.

A bejáratnál a köztársasági elnök felesége láthatóan meglepődött, hogy a Hír24 az elnök esetleges lemondásáról érdeklődött nála, de miután riporterünket leudvariatlanozta, inkább a szegény gyerekekről mesélt.

A first lady-t kilenc nemzet nemzeti viseletbe öltözött női képviselője fogadta. Irán, Törökország, Szíria, Egyiptom, India, Pakisztán, Malajzia, Libanon és Szaúd-Arábia is képviseltette magát a jótékonysági rendezvényen.

A Pető Intézet 5-8 éves tagjai által előadott énekes-táncos performansz után a megjelent muzulmán országok női viseletét mutatták be rövid zenés előadásokon. Schmittné Makray Katalin megköszönte a meghívást, majd beszélt pár szót a jótékonyság meghatározó társadalmi szerepéről és az emberek nagy szívéről.

A Muszlim Nők Egyesülete már az árverés kezdete előtt három millió forintot gyűjtött össze a Nemzetközi Pető Intézet részére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik