Belföld

Kifizette a frekvenciadíjat a negyedik mobilszolgáltató

A pályázati feltételeknek megfelelően folyik a negyedik mobilszolgáltató létrehozása.

A 10 milliárd forintos frekvenciahasználati díjat kiegyenlítetté, és a cégbírósági bejegyzéshez szükséges dokumentumokat a Fővárosi Törvényszék Cégbíróságához hétfőn beadták – értesült az MTI a céghez közelálló forrásból. A negyedik mobilszolgáltató, az MPVI Mobil Zrt. operatív működése az adóregisztrációs eljárás után indulhat el.

Az MPVI alaptőkéje 500 millió forint, a vállalatban a Magyar Posta Zrt. tulajdoni hányada 10 százalék, míg az MVM Zrt. és az MFB Invest Zrt. 45-45 százalékkal rendelkezik. Az MTI értesülése szerint az új vállalat várhatóan áprilisban mutatkozik be sajtótájékoztatón. Az NMHH január 31-én hirdette ki nyertesként a konzorciumot, amely új szolgáltatóként léphet az eddig háromszereplős mobil piacra.

Az árveréssel és a döntéssel kapcsolatban mindhárom, már a piacon lévő mobilszolgáltató, a Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone is fellebbezett. A jogorvoslati kérelmek alapvetően az új szereplőnek az árverési eljárásban történő részvételi lehetőségét, valamint az új belépő számára biztosítandó belföldi roamingszolgáltatás előírását vitatják. Az NMHH február 20-i közlése szerint a beérkezett fellebbezések alapján másodfokú eljárás indult, amelynek lefolytatására 45 nap áll rendelkezésre.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) március 22-én engedélyezte az MPVI Mobil Zrt.megalapítását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik