Belföld

Aranybányát vesz a főváros

Visszavásárolja Budapest a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagját. Raktárba viszik a Károlyi-szobrot, újabb kölcsönt kap a BKV.

A közgyűlés zárt ülésen úgy döntött, felhatalmazza a főpolgármestert a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlásáról szóló megállapodás megkötésére. Tarlós István délután tart sajtótájékoztatót a részletekről.

A szocialista és a jobbikos frakció is kezdeményezte, hogy nyílt ülésen szülessen határozat a kérdésben, de ezt a többség nem támogatta. A Hír24 tudósítója még a döntés előtt azt jelentette a helyszínről, hogy a fővárosi MSZP frakciója tartózkodni fog a voksolás során, mert semmiféle hatástanulmány nem készült a cég visszavásárlásáról.

Nem csoda, ha a városvezetés házon belül szeretné tudni a vállalatot. A Fővárosi Vízművek eredménykimutatásaiból ugyanis az derül ki, hogy ragyogó pénzforrás. Erről részletesen itt olvashat.

A közgyűlés a fideszes és jobbikos városatyák szavazataival rábólintott arra, hogy raktárba vigyék a Kossuth téren álló Károlyi Mihály-szobrot. Az alkotás Siófokra kerülhet. Ha a Károlyi-szobor eddigi kálváriájára kíváncsi, kattintson ide.

A BKV további 5 milliárd forint tulajdonosi támogatást kap, továbbá Budapest teljes garanciát vállal a fuvarozócég adósságállományára, miután az állam nem közvetlenül a közlekedési társaságnak, hanem a fővárosnak adja a hitelekhez az állami garanciát. Lapozzon tovább a Hír24 BKV-dossziéjában!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik