Belföld

A szocik beállnak az LMP mögé

Mesterházy Attila is aláírta az ellenzéki párt népszavazási kezdeményezését.

Az elnök-frakcióvezető a parlamentben, Jávor Benedek LMP-s frakcióvezető társaságában szignózott, majd kijelentette: az MSZP-frakció minden olyan tagjával aláíratja az ívet, aki ezt eddig nem tette meg. Mesterházy egyben arra buzdította a szocialista szimpatizánsokat, hogy csatlakozzanak az LMP kezdeményezéséhez.

Március 5-én startolt az akció, amellyel azt szeretnék elérni, hogy a tankötelezettség korhatára továbbra is 18 év maradjon, emeljék vissza az álláskeresési járadék folyósításának időtartamát a jelenlegi kilencven napról a korábbi 260 napra. Száz napnál hosszabb próbaidőt ne lehessen kikötni, és végül a szabadság kétharmadát a munkavállaló kérésének megfelelően kelljen kiadni.

Az LMP kampányfőnöke, Vágó Gábor a múlt pénteken azt mondta, hogy eddig 88 ezren csatlakoztak az akcióhoz. A népszavazás kiírásához szükséges 200 ezer aláírást április 2-ig kell összegyűjtenie a pártnak. A szombati aláírásgyűjtő rendezvényüket jogsértőnek minősítette az Országos Választási Bizottság, ám az LMP fellebbezett a végzés ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik