Belföld

Jogellenes az LMP aláírásgyűjtési maratonja

Az OVB szerint nem adhatnak ajándékokat a legtöbb szignót összegyűjtő önkénteseknek. Az LMP nem tágít, nem marad el az exkluzív képviselői vacsora.

Az LMP ma délutánra hirdette meg a rendezvényt a Kossuth térre. Értékes ajándékokat ígértek annak, aki 24 óra alatt a legtöbb aláírást gyűjti össze az általuk kezdeményezett népszavazás kiírásához. Az egyik díj például az, hogy kedvenc képviselőjével vacsorázhat a győztes.

Az Országos Választási Bizottság (OVB) eltiltotta az ellenzéki pártot az akciótól, ám a végzés nem jogerős, hétfő délutánig lehet jogorvoslathoz fordulni a Kúriához. Az OVB egy magánszemély bejelentése kapcsán indított vizsgálatot, aki szerint a választási eljárásról szóló törvény kizárja, hogy így díjazzák vagy jutalmazzák az akcióban közreműködőket.

Fellebbez az LMP

Az OVB határozata egyértelműen politikai döntés, a Fidesz népszavazásgyilkoló kampányának egy újabb aljas húzása – fogalmazott a párt kampányfőnöke. Vágó Gábor hozzátette: nem félnek, nem hagyják magunkat elnyomni, és megrendezik az aláírásgyűjtő maratont. Vágó Gábor hangsúlyozta: nem az aláírók, hanem az aláírásgyűjtők nyerhetnek a játékban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik